Vranje: Bolnica samo za obolele od gripa

0

Nova bolnica će početi da radi ako se pojavi veći broj pacijenata koje neće moći da primi vranjski Zdravstveni centar. Član Kriznog štaba za prevenciju gripa Nenad Mladenović je izjavio da vranjska bolnica na svim odeljenjima koja se mogu prilagoditi za lečenje obolelih od novog gripa ima 157 kreveta.

 

"Ukoliko bude potrebe u Centru za razvoj socijanih usluga biće smešteni lakši i srednje teški ‘febrilni’ bolesnici, kao i socijalno ugrožene kategorije stanovništva sa blažim simptomima gripa koje nemaju uslove za kućnu negu, dok će korisnici Centra za razvoj socijanih usluga biti prebačeni u Dom za učenike", rekao je Mladenović.

 

Doktor Goran Ristić, koji je takođe član gradskog Kriznog štaba za prevenciju svinjskog gripa je naveo da "za sada nema potrebe za ovakvom ustanovom, ali se ne zna kakva će situacija biti nadalje".

 

"Osim u Vranju predviđeno je da se za prijem pacijenata sa simptomima svinjskog gripa osposobi i specijalna bolnica u Surdulici, a bilo bi poželjno i da svaki grad pripremi svoj prostor za prihvat i smeštaj obolelih", rekao je Ristić.

 

Ristić je epidemiološku situaciju u Pčinjskom okrugu, čiji je Vranje administrativni centar, opisao kao "nesigurnu koja ide prema nepovoljnoj".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here