Opština Mali Zvornik i Đ.J.

Samohrani otac Dragan Ametović iz malozvorničkog sela Radalja, sa svoje troje dece, ćerkama od 11 i tri i sinom od devet godina, vratio se na svoje ognjište, u obnovljenu i proširenu kuću.

Posle tragedije koja se dogodila 24. septembra prošle godine kada je u snu preminuo njegov devetogodišnji sin, od trovanju gasovima pošto je tokom noći radio agregat u kući, Ametovići su napustili neuslovnu i trošnu kuću. Oni su proteklih meseci, sve do pre neki dan, bili smešteni u stanu OŠ “Stevan Filipović” u Radalju, koji je za njihov boravak renoviran i uređen o trošku opštine.

Posle nesreće koja je zadesila Ametoviće njima je zahvaljujući opštini Mali Zvornik, uz podršku humanih građana, kuća dograđena i kompletno obnovljena pa oni sada imaju daleko bolje uslove za život. Ključeve obnovljene kuće Ametovićima je uručio Zoran Jevtić, predsednik opštine, koji je došao sa saradnicima i predstavnicima tamošnjeg Centra za socijalni rad da se uveri da li je sve kako treba i poželi im da u obnovljenoj kući uvek budu nasmejani. Prema Draganovim rečima, on se uselio u kuću koja ima bruto 105 metara kvadratnih, 28 više nego pre, urađeno je kupatilo, uvedena voda, struja, sve što treba njemu i njegovoj deci da spokojno žive, rade i uče.

– Kuća je sada mnogo prostranija i zadovoljan sam što će moja deca imati sve uslove za normalan život, ovo je mnogo, mnogo bolje mesto nego što je bilo pre nesreće koja nas je zadesila – kazao je on po povratku na svoj prag.

Inače, krajem prošle godine započeta je obnova i dogradnja kuće porodice Ametović, a ukupna procenjena vrednost radova na 3,5 miliona dinara, sa PDV-om. Lokalna samouprava je do sada za radove iz budžeta izdvojila ukupno 2,5 miliona dinara, a oko 1,1 milion sakupljeno je u humanitarnoj akciji kojoj su se, pored opštinskog rukovodstva, odazvali zaposleni u opštinskoj upravi kao i mnogim malozvorničkim javnim ustanovama, preduzećima i građani.

PODRŠKA: Zoran Jevtić, predsednik SO Mali Zvornik sa Draganom

Novi život

Oko 660.000 dinara prikupili su zajedno zaposleni u institucijama na području Opštine Mali Zvornik, od čega je sa oko 323.000 izmiren dug za struju Ametovića, i plaćen ponovni priključak tom domaćinstvu na elektro-mrežu.

Ametovići sada počinju novi život, uz njih su Centar za socijalni rad i opština koja će im pomoći ako im još nešto bude trebalo za opremanje novog domaćinstva.