Vratio se “najdrskiji Bosanac”

0

Vesti
"Zontagzblik" je Bekira A. nazvao "najdrskijim auslenderom"
 

Kriminalna prošlost ovog Bosanca počinje još 1991. godine, kada se kao 14-godišnjak sa svojim ocem doselio u kanton Lucern, piše "20 minuta". Najpre je krao motocikle, tukao se sa prolaznicima i činio druge delikte koji su mu doneli brojne novčane kazne koje nikada nije platio.

Migrantske službe u Lucernu su u martu 2005. godine izdale uput za deportaciju, ali je Bosanac razvlačio presudu sve do Saveznog suda, koji je na kraju potvrdio da Bekir A. "nije sposoban ni voljan da se prilagodi važećem poretku u Švajcarskoj", kako je glasilo obrazloženje.

U junu 2006. godine je morao da napusti zemlju, a za sobom je ostavio 114.000 franaka dugova.
Prema navodima nedeljnika "Zontagzblik" ovaj prestupnik je sada, i pored zabrane, ponovo u Švajcarskoj. Zajedno sa svojom suprugom stanuje u Cirihu i moguće je da će sebi obezbediti švajcarski pasoš, čime će presuda o deportaciji postati ništavna. U Saveznom uredu za migraciju su ovom listu potvrdili da je vrlo verovatno da su se "sadašnje okolnosti značajno izmenile".

Želi da se promeni

Bekir A. takođe želi da se promeni, napominje "20 minuta". Ovaj 38-godišnjak danas ima posao i ne želi više nikakav stres u životu, kako je rekao novinaru.
Međutim, prošlost bi mogla da ga brzo sustigne, jer ga jedna agencija za naplatu već tereti zbog duga od 1.400 franaka. Bosanac ne želi da plati ovo potraživanje, već je umesto toga podneo pravni postupak protiv naplate duga.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here