Vrbas” potekao u Luganu,”
    Predsednik Slava Ilić (desno) sa gostima iz Vrbasa


    Pred relativno skromnim brojem posetilaca, u skoro dvočasovnom programu mladi folkloraši pokazali su visok nivo izvođenja tradicionalnih srpskih igara i pesama.


    Gosti iz Vrbasa, koji slove kao jedan od najuigranijih folklornih ansambla Srbije (vodi ih koreograf Ljubomir Vujčin) izveli su "Splet vojvođanskih pesama i igara", "Igre iz Gnjilana", "Ibarski Kolašin", "Mori, svajke, svajke" (pesma), "Igre iz Bosilegradskog krajišta", "Igre iz Dimitrovgrada", te "Jovka Kumanovka" sa "Igrama iz Kumanova".

     

    Slava Ilić (u sredini) sa humanitarcima

    SKUD "Branko Radičević", koje vodi umetnički rukovodilac Bojana Nikolić, nastupio je sa "Vlaškim igrama", zatim su izveli "Vladičin Han ("Šta se ono tamo beli") i "Vranjsko polje".

     

    Sve koreografije postavio je Ljubomir Vujčin, dok su pevačke grupe i vokalni solisti otpevali pesme koje je izabrala Ester Vujčin. Svirao je orkestar gostiju iz Vrbasa, pod rukovodstvom Predraga Aleksića.


    Na manifestaciji su bili prisutni i mladi članovi novoosnovane humanitarne organizacije "Nemanjići Tićino" iz Belincone.

     

    Od strane predstavnika grada Vrbasa, domaćinu priredbe je zvanično uručen poziv za dalju saradnju i gostovanje u ovom lepom vojvođanskom gradu.


    – Veoma sam zadovoljan današnjim susretom folkloraša iz Vrbasa i Lugana i verujem da ćemo nastaviti saradnju i naučiti nove koreografije, koje će postaviti naš prijatelj Ljubomir Vujčin – kaže za "Vesti" Slava Ilić, predsednik SKUD-a "Branko Radičević" iz Lugana, dodajući kako se nada da će u najskorije vreme uzvratiti posetu Vrbašanima.
     

    Govori i pokloni


    U toku manifestacije na bini domaćini i gosti razmenili su suvenire i poklone, a pozdravni govor održali su Dragan Stjepović, zamenik predsednika opštine Vrbas, Veljko Cicmil, predsednik Skupštine grada Vrbasa, Slava Ilić, predsednik SKUD-a "Branko Radičević", Ljubomir Vujčin, rukovodilac folklornog ansambla KC "Vrbas", Paolo Beltramineli, poslanik u Velikom savetu kantona Tićino, i Enriko Vinja, predsednik udruženja "SOS Jugoslavija".

    0

    OSTAVITE KOMENTAR

    Please enter your comment!
    Please enter your name here