Vazdušne struje tajanstvene lepote prirode između Tare, Zlatibora i Šargana, kako kažu, melemom kupaju i odmaraju umorne ljude, a mesto gde sve sija i treperi kao u šarenoj bašti je selo Kremna.

Impozantna kotlina između Tare i Zlatibora čuvena je po najpoznatijoj srpskoj porodici proroka – Tarabićima, koji su, prema mišljenju mnogih, prorekli veliki deo srpske istorije, a selo Kremna proslavili.

Tragom te nepresušne radoznalosti ljudi za poruke Kremanskog proročanstva, u zaseoku Tarabići pod Tarom napravljen je Spomen-dom kremanskih proroka, mesto kome kao na hodočašće hrle stotine i hiljade znatiželjnika. Tu je nekad bila i takozvana kosmička kugla, ovde je mnoštvo raznih relikvija. Spomen-dom, sav u drvetu i etno-stilu, novi je izazov za turističke grupe i putnike namernike.

Čarolija Kremana biće još jača kada kroz celo selo bude obnovljena “Ćirina” uska pruga, koja se sada nalazi u zaseoku Šargan Vitasi. Od zanimljivih odredišta u selu tu su još i Rajčevina kao prirodni raj na zemlji, stope Svetog Save, izvori Marića voda, drevni Moljkovića han i mnogo drugih zanimljivih mesta.

Ni satelit ga ne snima

Selo na idealnoj nadmorskoj visini za vazdušnu banju, 800 m opkoljeno borovom šumom koja ne dopušta maglama da privire kremanskom polju. Prostor tajanstvenog kamena na kome Kremna leže se, kažu, ni iz satelita i aviona ne može snimiti. Ovo je mesto za zdrav i dug život, koje je uvek davalo bistre i obdarene ljude.