Kosovo online
Miloš Vučević

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević je, govoreći o nedavnom upadu kosovske policije u prostorije Banke Poštanska štedionica u četiri opštine na severu Kosova, istakao da se kosovski premijer Aljbin Kurti, “očajan zbog toga što mu njegovi ktitori još nisu omogućili ulazak u Savet Evrope”, odlučio na novi čin varvarstva koji direktno ugrožava opstanak srpskog naroda na Kosovu, prenosi RTV.

– Zbog čega su kosmetski Srbi jedina zajednica u Evropi koja ne može normalno da posluje? Imaju li kosmetski Srbi pravo na plate i penzije ili je protiv njih sve dozvoljeno? Ovo nisu pitanja za ekstremistu Kurtija. Njegov stav znamo. Ovo su pitanja za međunarodnu zajednicu, koja predugo i preblago (ne)reaguje na Kurtijeva nepočinstva – rekao je Vučević.

Istakao je da Srbija na Kosovu ima dva cilja, od kojih je prvi da se sačuvaju narod i svetinje, kao i da se odbrane naši legitimni državni interesi, a drugi cilj je da se očuva mir.

– Jedini način da Srbi na Kosmetu opstanu jeste da ne nasedaju na provokacije Kurtijevog režima i da ostanu u sadejstvu sa zvaničnim Beogradom – zaključio je on.

Osvrćući se na Rezoluciju o Srebrenici ocenio je da je ona suštinski doživela pravi debakl onih koji su stali iza nje.

– Uprkos ogromnom političkom pritisku, ucenama i svemu što se dešavalo prethodnih dana kako bi rezolucija bila usvojena i kako bi se stigmatizovao srpski narod, Srbija i Republika Srpska su zajedno s dve trećine čovečanstva i velikom većinom država pokazale jasno i glasno šta je istina. Dejtonska Bosna i Hercegovina nije predložila tu rezoluciju kako nalaže procedura, niti je imala priliku da učestvuje u njenom koncipiranju i izglasavanju, to je nedopustivo – rekao je on.

Dodao je da će rezolucija pogoršati odnose i uzburkati strasti, probuditi neke duhove prošlosti i da je dala podlogu da i drugi narodi, pa i srpski, traže rezoluciju da se osudi genocid nad njima.

6 COMMENTS

  1. Prvi cilj je da sto vise para preko ,,magla projekta” isisa iz budzeta i kroz kancenariju za kim vrati funkcionerima u bg.
    Drugi da njegovi predsenici na terenu kontrolisano isele sto vise srba kojima je ,,muka od javašluka”

  2. Ja ne razumem Vučića i njegovu vladu.
    Albanci da nemaju stranu podršku oni nebi smeli
    ništa uraditi baš ništa,ali čini mi se da to u Beogradu ne razumeju.
    Kurti neradi ništa sam,razumete li .

  3. Srbi neka budu lojalni gradjani drzave u kojoj zive i tacka. Za POSTENE srbe ce uvek biti mesto da zive i prosperiraju na Kosovo.

  4. ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here