Tanjug
Miloš Vučević

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je Vojska Srbije postupajući po naređednju predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao vrhovnog komandanta dejstvovala na bespilotni objekat koji je došao iz pravca Jarinja, a uočen iznad garnizona Raška i oborila ga oko večeras oko 17.00 sati.

Vučević je rekao da je Vojska delovala i zaštitila nebo Srbije.

On je čestitao pripadnicima vojske na preciznosti i poručio da građani mogu da budu sigurni da je nebo iznad Srbije bezbedno.

Dodao je da je dron oboren primenom mera elektronskog ometanja u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška.

– Vojska je oborila dron korišćenjem elektronskih uređaja, nije korišćen PVO, već najmorderniji elektronski uređaji. To pokazuje da nikome ne pretimo, ne zveckamo oružjem, ne igramo se ratnih igara, odlučni smo da štitimo Srbiju. To mora svima da bude jasno. Poštujte Srbiju, vratimo se na pregovarački sto. Dijalog, koliko god, neka traje, ali znajte da Srbija nije džak za udaranje – poručio je Vučević.

Najavio je detaljnu istragu koja će pokazati ko je vlasnik i upravljač drona.

– Pravac kretanja koji sam napomenuo je jasan – istraga je pred nama, odrediće se vrsta drona i sve ono što ćemo iz toga zaključiti pokazaće kuda nas tragovi vode i ko bi mogao da bude vlasnik, proizvođač drona. Imaćemo narednih sati, dana, jasniju sliku. Ko god da je poslao dron, nije ga sigurno slao da snima lepe pejzaže Raške, Kopaonika – istakao je ministar.

Kazao je i da se Srbiji ne ratuje.

– Stradali smo u 20. veku. Mi smo za politički dijalog, nismo za eskalaciju, ali to ne znači da smo slabi, nismo kukavice, ne plašimo se i ne znači da nismo sposobni da se nosimo sa izazovima. Ne ugrožavamo ničiju bezbednost, tako da – nemojte nas potcenjivati, razumite jasnu poruku rukovodstva Srbije, poštujte šta predsednik Srbije jasno i glasno kaže. Vojska Srbije neće dozvoliti nikome da ugrožava našu republiku i njene građane – poručio je Vučević.

1 COMMENT

  1. Bravo Vojsko
    Samo ih obarajte
    Po kratkom postupku bez dvoumljenja
    I odmah znamo ko to radi
    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here