Kosovo online
Miloš Vučević

Premijer Srbije Miloš Vučević svečano je sinoć otvorio Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima koje je trajati do 23. juna, ističući da je glavni cilj da Srbija bude što češće domaćin velikih sportskih takmičenja.

“Siguran sam da su svaki narod i svaka država posebno ponosni na sportiste. Tako smo i mi ponosni na sve naše sportiste. Pre 51 godine Beograd je bio domaćin Svetskog prvenstva u vodenim sportovima, a sad smo, pola veka kasnije, u olimpijskoj godini domaćini Evropskog prvenstva”, rekao je Vučević na gala ceremoniji otvaranja koja je počela intoniranjem himne Republike Srbije.

“Pred nama je izuzetna sportska godina, uskoro počinje i Evropsko prvenstvo u fudbalu, zatim i Olimpijske i Paraolimpijske igre, zatim slede nova takmičenja, a kad već idemo u budućnost moramo da pomenemo i EXPO 2027. koji će biti održan u Beogradu i koji će biti od izuzetnog značaja za našu državu u svakom, pa i sportskom smislu. Želimo da Srbija što češće bude domaćin velikih sportskih takmičenja”, istakao je premijer Srbije.

Beograd će 2026. godine biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu.

“U okviru projekta EXPO 2027 biće izgrađen i novi centar za vodene sportove da bismo mogli ponovo da budemo domaćini velikih takmičenja”, rekao je Vučević.

Na svečanom otvaranju obratili su se i Husein Al Musalam, predsednik Svetske federacije vodenih sportova, kao i Antonio Hoze Silva, predsednik Evropske federacije vodenih sportova, koji su istakli da su uvereni da će Srbija i Grad Beograd biti odlični organizatori EP.

Takmičari iz više od 40 zemalja nadmetaće se na Evropskom prvenstvu u četiri discipline – plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama.

Evropski šampionat u srpskoj prestonici je ujedno i poslednja prilika za plivače da se kvalifikuju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Od srpskih plivača olimpijsku normu za sada ima Andrej Barna, kao i muška štafeta na 4×100 metara u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Uroš Nikolić.

Najrealnije šanse da se domognu olimpijske norme u pojedinačnim disciplinama imaju Anja Crevar i Velimir Stjepanović.

Takmičenja na EP će biti održana na tri lokacije u glavnom gradu Srbije – u Sportsko-rekreativnom centru “25. maj – Milan Gale Muškatirović”, na Adi Ciganliji i u Sportskom centru “Košutnjak”.

1 COMMENT

  1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here