Tanjug
Aleksandar Vučić

Čuvaćemo mir i stabilnost, gotovo po svaku cenu, ali ako ne budemo imali izlaza, ako nas napadnu, budu ubijali ljude, kao što su danas zamalo učinili, moraćemo da zaštitimo naš narod, poručio je danas posle podne u Kraljevu, obraćajući se pripadnicima žandarmerije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Ono što vam kažem da ćemo da zaštitimo naš narod značiće da ćemo da pobedimo. Nema predaje, nema povlačenja – podvukao je on.

Vučić je se pripadnicima žandarmerije obratio sa „srpski junaci“ i kazao da je došao u Kraljevo da ih obiđe i kaže hvala za sve što su uvek činili u odbrani naše otadžbine, štiteći njene vrendosti, njen integritet.

– Hvala na tome što ste uvek bili tu uz našu zemlju i kada su poplave, požari, kada je bila zemlja napadnuta, što nikada niste tražili izgovor, lakše rešenje, već ste služili svojoj zemlji i narodu. Uz veliko hvala želim da vam kažem budite spremni, radite, vežbajte, a mi ćemo dati sve od sebe da vama i porodicama život olakšamo, da plate budu veće, da rešavate stambene probleme, da imate sigurnu budućnost za sebe i decu – naglasio je on.

Vučić je kazao da je uveren da će oni, ukoliko država pozove, a država će dati sve od sebe da ne dođu u tu poziciju, štititi naš narod i da će svoju svetu obavezu obaviti na najčasniji način.

Pripadnici žandarmerije su se predsedniku obratili pesmom „Hriste Bože“, koja je komponovana za film “Boj na Kosovu” po drami akademika Ljube Simovića.

Prethodno je Vučić, u Raški, razgovarao sa Srbima na KiM, kojima je obećao da će država biti uz njih, ali i pozvao da dobro razmisle pre nego što donesu bilo kakvu odluku koliko ce ta odluka da košta celu Srbiju.

4 COMMENTS

  1. Kao sto pise, oni su uz blagoslov nato, uradili sta su uradili, a mi, mi cemo im zapretiti, radice siba ako nebudu slusali, pitam se ko ovde koda????

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here