EPA/Koca Sulejmanović
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je stavio do znanja da, dok je on predsednik, do izbora 2022. godine, neće biti priznavanja Kosova i da taj stav neće menjati.

– Ne znam šta bi moralo da se desi, pa da se to promeni. Mi smo dali sve od sebe. Vodili smo pametnu politiku, sačuvali smo Srbiju od sukoba, ne junačeći se sačuvali živote onih koji žele da ostanu na KiM. Ulagali smo u njihov opstanak, ne ugrožavajući mir – rekao je Vučić za “Večernje novosti”.

– Vodili smo tešku politiku, srpsku politiku, štitili nacionalne interese i vodili računa da ne uđemo u sukob sa celim svetom i da ne dođe do bilo kakvog oružanog sukoba. Ne zato što smo slabiji, već zato što to nije potrebno. Srbiji je potreban razvoj – dodao je on.

Predsednik Srbije ukazuje da je “teško sa Albancima i razgovarati”.

– Sve što vidite je kampanja na dnevnom nivou protiv Srba, Srbije i njenog predsednika. Srbi bi bili dobri ukoliko bi priznali nezavisnost Kosova, a samo dan posle bi krenuli zahtevi za naplatu ratne štete, dva dana kasnije bi bilo: priznajte da ste počinili genocid – kazao je Vučić.

Na pitanje da li strahuje od ojačanja osovine Berlin-Vašington posle pobede Džoa Bajdena i da li će oni biti na liniji: ili priznavanje Kosova ili ništa od EU, Vučić je rekao:

“To je njihova linija bila i ranije i nemam sumnju da će sada biti izraženija. Opet, moram da kažem da sam imao veoma dobar razgovor sa predsednikom (Francuske Emanuelom) Makronom i fer razgovor sa kancelarkom (Angelom) Merkel. Pred nama nisu laki danu, ali to neće biti prvi put”.

2 COMMENTS

  1. Čovek je u najveće u izbornoj kampanji….Sve je živo dao, zadnji put pre 20 dana otišao je i EPS u Kosovske ruke. Ljudi tamo plaćaju struju kosovskom el. Sistemu i još svašta…. Sve si im dao, priznanje sve!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here