Kosovo Online
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, govoreći o zabrani upotrebe dinara na Kosovu, da su Beogradu nudili da proda ogranak Banke Poštanske štedionice na Kosovu, nekoj stranoj banci, ali da Srbija to neće učiniti, jer ne prodaje ni ogranke svoje banke, niti vlasničke udele, kao što neće prihvatiti ni ukidanje dinara.

U obraćanju javnosti, ukazao je da ne sme ni da kaže kakvi se sve pritisci na Srbiju vrše u Briselu, po pitanju ukidanja dinara, ali ne zato što ne želi da bude transparentan, već što je to – sramota.

– Znate šta traže sve od nas? Došli su dotle da kažu da je evro njihova valuta na Kosovu, a Evropska centralna banka to ne priznaje… Mi smo kazali da ćemo uplaćivati kako hoće, ali onda kažu – ne možete preko Poštanske štedionice. Hoće da prodamo ekspoziture Poštanske štedionice strancima, Rajfajzen banci ili drugima. Mi ne prodajemo ogranke svoje banke ili idealne vlasničke udele. Jednostavno nisu normalni svi zajedno – poručio je Vučić.

Ponovio je da Srbija, “ni usput, ni nikako” neće prihvatiti ukidanje dinara.

– Nemojte više da nas tapšete po ramenu, dosta ste nas lagali i obmanjivali – naglasio je Vučić.

Podvukao je da se u tome promenio odnos Srbije i da je niko više neće naterati da promeni svoj stav i prihvati nešto, samo zato što je Srbija fina.

Vučić je rekao i da je progon Srba temeljno organizovan, kao i da se “glasno čuje i organizovano ćutanje”.

1 COMMENT

  1. Tapsali su i Gorbacova sa Jelcinom im je bilo lako samo mu daj votke pa plese li plese a Putin ih je ipak pustio da dodu do vrata Rusije pa je vidio da je voda dosla do poda. Morao je u odbranu nazalos uz velike zrtve Ukrajine i Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here