Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je vakcinacija od presudnog značaja za Srbiju, jer bez toga nikada nećemo pobediti koronu, ne samo u zdravstvenom smislu, već ćemo i u ekonomskom pogledu zemlju “doterati do ivice provalije”.

Vučić je na početku sednice državnog vrha i operativnog tima za imunizaciju najavio da danas počinje masovna vakcinacija građana Srbije kineskom vakcinom i zatražio da se ona što brže obavlja.

Danas je, kaže, jedan od najvažnijih sastanaka, o budućnosti Srbije, životu Srbije.

– Danas treba da donesemo odluke i da u skladu sa tim postupamo u narednom periodu, tiče se vakcinacije, opstanka i napretka zemlje i građana – rekao je Vučić.

Predsednik je uputio zahvalnost svima iz zdravstvenog sistema, koji su, kaže, davali sve od sebe da pomognu građanima i zemlji da se izbori sa ovom opakom bolešću.

– Hvala penzionerima, koji su trpeli i bili najizloženiji udaru ove bolesti, ali i mladima, kojima smo svim donošenim odlukama, napravili život težim. Ali, bili smo primorani da zaštitimo živote starijijh – rekao je Vučić.

Vučić je najavio da stiže još 250.000 doza ruske vakcine “Sputnjik V”.

Takođe, rekao je da će biti potpisan ugovor sa Poljskom i “AstraZenekom” o 800.000 doza vakcine koju proizvodi ta kompanija.

Predsednik je rekao da danas počinje masovno vakcinisanje kineskom “sinofarm” vakcinom.

Istakao je da je važno da se svi u prosveti, MUP-u i vojsci što pre vakcinišu.

– Svaki dan kada damo vakcinu, zaštitili smo nečiji život – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here