Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da su nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron na današnjem video samitu o kosovskom pitanju bili korektni i da Srbija nije bila izložena pritiscima, ali je podsetio da su obe zemlje priznale nezavisnost Kosova.

Vučić je novinarima posle video samita u organizaciji Nemačke i Francuske, upitan kakav je bio stav ovih zemalja, rekao da su oni bili korektni i da njihovi lideri razumeju poziciju Srbije, ali da su te zemlje priznale nezavisnost Kosova.

– Ne moram ništa dalje da objašnjavam i govorim – rekao je Vučić.

On dodaje da su Merkel i Makron iskusni političari koji znaju šta je moguće i realno, a šta nije.

– Jedno su želje, a jedno je stvarno i ozbiljno razumevanje političke situacije – rekao je Vučić.

Dodaje da ne može da kaže da je Srbija bila izložena pritiscima od strane Makrona i Merkel.

Kaže da se trudio da danas na hrabar, racionalan i pragmatičan način odgovori na zahteve i “spisak lepih želja” albanske strane, i da veruje da su Merkel i Makron to razumeli.

– Moraćemo da razgovaramo, ali nije lako razgovarati sa nekim ko živi van realnosti. Kad kažu da im je cilj da se ukine Rezolucija 1244, mi pitamo šta je tu srpski interes, oni kažu “pa ne znamo”… U svakom sučaju, nije lako vreme pred nama, ali borićemo se i čuvaćemo zemlju – rekao je Vučić.

8 COMMENTS

  1. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Parizu da su nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron na današnjem video samitu o kosovskom pitanju bili korektni i da Srbija nije bila izložena pritiscima, ali je podsetio da su obe zemlje priznale nezavisnost Kosova. Pametnjakoviću pa to mi znamo i to je rekla Gospođa Merkel i da je ona zaključila sa tim i da ne Beograd već Srbija prizna Kosovo. To su ti i danas rekli i potvrdili a ti nam soliš pamet pa još najgore neću dalje da vam pričam. To znači da sve znamo i da nam je jasno. SAMO JE JEDNO ZAŠTO NISI USTAO LUPIO OD STO I IZAŠAO SEO U TAKSI I PRAVAC ZA BEOGRAD. TO NISI URADIO SVE DIK TAKO NE URADIŠ BIĆEŠ ZEZNUT OD STRANE OVIH VISOKO CENJENIH POLITIČARA. OSTAVI SE TI MANGUPE I DIKTATORU TI DRUGO NIŠTA I NEZNAŠ NEGO DA PREBIJAŠ NAŠU OMLADINU. SRAM TE BILO KO TE DRŽI ZA PREDSEDNIKA. I VI GENERALI DOZVOLJAVATE VAŠLJIVKU DA VAS VUČE ZA NOS. STIDITE SE TE VAŠE UNIFORME.

  2. PO KOM PRAVU ON IMA DA PREGOVARA ZA KOSOVO! KO JE NJEGA OVLASTIO! OVAJ IMA DA ZAKUVA SVE! DA NAÅRAVI TOLIKI NERED U CITAVOJ SRBIJI DA CEMO NAKRADU MEDUSOBNO DA SE KVOCKAMO! OVAJ JE OPASAN ZA OPSTANAK SRBIJE I MORA DA IDE!

  3. Francuska i Nemačka obe zemlje priznale nezavisnost Kosova. Mi to znamo i poznato nam je šta i očemu su oni rekli tebi a, ta su obećali Hotiju i to mi znamo. Samo nikada nećemo saznati šta si ti njima reka ili odgovorio. Ti nesmeš da odgovoriš protivno ili da im se suprostaviš a oni su ti koji su nam oteli teritoriju Srbije. A šta ti? ti ćutiš kao mulac i drhtiš da te neizjuri tvoj Prijatelj Makron koji te je postavio na najzadnje mesto kada je pravio paradu u parizu. I opet si pocenjen ne ti nego si podcenio Srbiju što u opšte nije zaslužila da je ti vodiš.Sada se pruža mogućnos Srbiji u ovim teškim danima da ima celu teritoriju. Samo ti kukavče nećeš da se zamaraš sa tim jer ti je više stalo da EU izigrava bolesnog majmuna i celu Srbiju. Pravi Čovek se bori za svoju kuću za svoju zemlju za svoj narod za svoju teritoriju. A ti samo gledaš oklapinu i neznaš šta hoćeš i kojoj strani da se okreneš misliš da ću te dugo trpeti. Doćiće i tebi kraj tvog carstva.

  4. Nista sramnije u istoriji Srbije nije bilo od Aleksandara Vucica!
    Prosto je neverovatno kolika ljiga je ovaj “covek”!!!

  5. Nemas razloga da se sastavljas jedno
    te isto pricas. To je samo gubljenje
    vremena. Nemoj nás praviti budale, sve
    mi pratimo i znamo, Ali Kosmet mi nikako
    nedamo.

  6. Ovo je samo gubljenje vremena ,
    Albanci čekaju izbore u SADu a do
    tada će se dešavati politički kabare
    za lokalnu publiku.

  7. Citam ovde komentare i kao i uvek zakljucujem da su Srbi jos uvek pecinski ljudi i neshvataju realnost u kojoj se nalaze .Srbin sam i volim Srbiju ali umno nikad moju Naciju necu razumeti !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here