EPA/Koca Sulejmanović
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jerekao da je važno da se država pripremi za jesen za mogući novi talas koronavirusa.

Vučić je istakao je da se moramo pripremiti za ono što dolazi, za politički dijalog o Kosovu, drugi talas koronavirusa na jesen, ali je istakao da mu je u ovom trenutku prva briga pomoć građanima pogođenim poplavama.

– Imamo značajan broj zaraženih sada, ali je virus manje opasan. Prave muke nas očekuju tada. Time treba da se bavimo – naveo je on.

Rekao je da je važno posvetiti se i drugim ključnim pitanjima, kao što je jačanje ekonomije, što je, kaže, na agendi posle predstojećih poseta.

Vučić je dodao da će biti još važnih sastanaka, kao i da uskoro očekuje nastavak političkog dijaloga u Briselu. “Zaista uskoro, nisu u pitanju meseci veće pre dani ili nedelje”, dodao je Vučić.

Na pitanje da li to znači da će tokom leta doći do novog pomaka, Vučić je rekao: “Svakako će doći do razgovora, a da li će biti pomaka ili ne, to ćemo da vidimo”. Vučcić je prethodno rekao da sutra već ide u Brisel, prekosutra u Vašington, a odatle – u Ljubljanu, gde se, inače, održava samit procesa Brdo-Brioni.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here