Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je i da će Srbija odgovoriti jakom diplomatskom ofanzivom ukoliko Priština prekrši Vašingtonski sporazum.

– Tu je i pitanje ulaska u međunarodne institucije Kosova. Nemačka je podržala njihovo nastojanje za ulazak u Savet Evrope, a oni su naš najvažniji partner. Mi ne možemo sebi da pucamo u nogu i govorimo o tome šta će biti. Mislim da treba postupiti racionalno, ali ćemo odgovoriti na to prvog dana sa zvaničnom potvrdom da su prekršili Vašingtonski sporazum – konstatovao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da u slučaju kršenja Vašingtonskog sporazuma “krećemo u dalji i ubrzani rad na povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova”.

– Mi razumemo da to njih ne interesuje, pošto imaju velike sile kao svoje zaštitnike. Oni su ih napravili, ljuljaju im kolevku, čak i kada se ovako bahato ponašaju. Naš odgovor će biti mnogo snažniji, i čuvaćemo svoju zemlju i ustav. Neće se ticati oružja ni saopštenja, već jake diplomatske ofanzive. Tiče se politike i diplomatije, ničega drugog – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here