EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, iako ne on raspisuje izbore, njih će biti, i to, kako je rekao, pošto tako opozicija želi.

– Prvo su rekli, nećemo ti dati da raspišeš izbore, pa ja kažem, to je u redu, mnogo ste jaki, pa moram da vas poslušam. Onda kažu: e, sad hoćemo izbore, pa ću im dati. Ali, ne raspisujem ja izbore. Mora da se steknu određeni uslovi, ali pošto vidim da ih žele, dobiće ih. Lako je govoriti loše, umesto da se nešto radi. A, pošto su favoriti, želim im uspeh – rekao je Vučić.

Upiran da prokomentariše negativne analitičke tekstove u pojedinim medijima, on je rekao da ”stalno mora postojati neka vrsta hajke”.

– Šta mislite, zašto to neko radi. Neko mora da vodi vrstu hajke, da kaže – kriv si za ubistvo u Vojvodini, za silovanje… Iako ima tri-četiri puta manje silovanja nego kada su oni bili na vlasti. Da ne pričam šta sve država radi da se takve stvari ne dešavaju. Pa onda – ‘superćelijski Vučić’ opustošio sela i gradove… Jedan je cilj za to, nemate argumente i činjenice, a cilj je da samo nekoga sklonite sa vlasti, ili nešto još gore – rekao je predsednik Srbije.

Naveo je da je pročitao u jednom sarajevskom mediju komentar kako on ”pomaže Rusiju i pruža potporu Ukrajini”.

– Pa to samo genije može… Šala na moj račun, naravno, ali to pokazuje nešto drugo. I opet, naravno, lažu o puški u Sarajevu. Kad god kažem, gde je puška, pokažite, onda je nema. A onda naši mediji to preuzmu pa objave, i obrnuto – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here