EPA
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija ne sme i neće zaboraviti zločine Nezavisne Države Hrvatske (NDH) koja je uspostavljena na današnji dan 1941. godine.

“Danas se navršava 83 godine od uspostavljanja zločinačke nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske. Srpski narod je teško stradao, a Jasenovac, Jadovno, Prebilovci postali su sinonim monstruoznog ubijanja i satiranja jednog naroda. Ne smemo i nećemo zaboraviti”, napisao je Vučić na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”.

NDH je bila samoproglašena i delimično priznata fašistička marionetska država, osnovana na delu okupirane Kraljevine Jugoslavije, koja je uz pomoć Hitlerove Nemačke postojala pod vođstvom ustaškog režima od 1941. do 1945.

NDH je u istoriji ostala zabeležena po brojnim ratnim zločinima i genocidu koje su pripadnici režima činili nad Srbima, Jevrejima i Romima, kao i Hrvatima neistomišljenicima, pretežno komunistima.

4 COMMENTS

  1. Ово никако несме да се заборави који Србин заборави страдање под НДХ Усташким режимом тај се сврстава на страну Устсша…

  2. НИКАД НЕ СМЕМО ЗАБОРАВИТИ
    И ДАН ДАНАС Хрватска се поноси ндх
    СРБИ МА ГДЈЕ ДА ЖИВЕ ТРЕБА ДА ЗНАЈУ ЗА ПАТЊЕ СРБА У ндх

    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here