Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Trećeg svetskog rata neće biti, ali da neće skoro biti ni mira u Ukrajini, već da će zapravo biti samo gore.

Vučić je rekao da treba shvatiti kako se trenutno razmišlja na Zapadu iako srpskoj javnosti njihovi potezi možda izgledaju nelogično.

– Morate razumeti ove na Zapadu – naveo je Vučić dodajući da će francuski predsednik Emanuel Makron poslati vojsku na front mešajući se tako direktno u sukob. „Igra moći, ko je jači“, dodao je on.

Vučić je rekao da je Makron sasvim racionalan kao i da ne treba smetnuti sa uma da su interesi Francuske napadnuti i u Africi.

– Na mnogo tačaka na zemaljskoj kugli je ugrožena francuska politika – napomenuo je Vučić podsećajući da je Francuska najveća vojna sila u Evropskoj uniji i da Makron upravo nastupa sa te pozicije.

– Zato i dolazim do zaključka da će situacija biti samo lošija – naglasio je Vučić.

Nadam se da će u ponedeljak biti potpisani ugovori o kupovini „rafala“

Vučić je izjavio, govoreći o predstojećoj poseti Parizu, da će sa francuskim predsednikom razgovarati o 14 tema, od kojih će tri biti posvećene veštačkoj inteligenciji. Istakao je da će razgovarati i o vojnoj industriji i da zna šta će ga Makron pitati i da se nada da će u ponedeljak biti potpisani ugovori o kupovini aviona „rafala“.

– Time mi postajemo velika sila u našim okvirima. „Rafal“ je inače jedan od najboljih aviona na svetu. Najbolji radar, najbolje rakete – naveo je predsednik Srbije.

8 COMMENTS

  1. Moje misljenje da ne treba da se kupi od fracuza avijoni jer nije tacino da je naj bolji taj avion je stadardan ruski avioni su broj jedan i americki i kineski rafali su druga klasa

  2. Kako Vucic zna, on se zaljubijo u Makrona iz Fransuske, nas naveci neprijatelj na zalost , ceo EU je protiv nas CEO

  3. Sve najbolje,a da nas neostave na cedilu kao u prvom svetskom ratu kad su nam isporucili 60000 granata sa vecim kalibrom i nismo mogli da ih iskoristimo a znali su,pa smo morali u Kragujevac na ponovnu doradu,a zato vreme je ginula nasa vojska.To je tacna istorija,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here