EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, po pitanju eventualnog novog Nacrta zakona o policiji, da o tome nema nikakve informacije, ali da u Srbiji svakako neće biti doneti zakoni koji nisu usklađeni sa evropskim pravilima i najvišim evropskim standardima.

Na pitanje novinara da li će, ako bude novog Nacrta zakona o policiji, odnosno ako ga skupština usvoji, potpisati akt koji bi dozvoljavao nadzor biometrijskim kamerama, Vučić je rekao da ne zna o čemu se radi, odnosno da svakako neće biti ničega do formiranja nove vlade i parlamenta.

– Kada dođe do toga, postoje poslanici, pa kada oni to usvoje ili ne usvoje, onda ću da čitam… Velika je procedura, ne mogu da se izjašnjavam o nečemu što nisam video – rekao je Vučić.

Poručio je da svakako neće biti doneti zakoni koji nisu u skladu sa evropskim pravilima i najvišim standardima.

– Ako u Evropi nešto imate, imaćemo i mi, ako nemate, nećemo ni mi, ni što se tiče kršenja ljudskih prava, niti borbe za sigurnost i bezbednost naših građana – naglasio je predsednik Srbije.

“Vlada neće biti antiruska”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će buduća vlada biti vlada koja će da brine o interesima Srbije i dodao da će to biti srpska vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj uniji, ali da svakako neće biti antiruska.

Odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu dokle se stiglo sa konsultacijama i da li će buduća Vlada Srbije biti proevropska ili proruska, Vučić je ponovio da će o konsultacijama da govori kada se one završe, ali da je već sada potpuno jasno, i posle prva dva dana konsultacija, da postoji nedvosmislena većina u Narodnoj skupštini Srbije.

– Verujem da će buduća vlada da bude srpska vlada koja će da brine o interesima Srbije, a naravno da će ona da bude, slagali se mi ovako ili onako sa nekim, vlada koja će da radi mnogo na bržem prikljčivanju Srbije Evropskoj uniji – rekao je Vučić.

Kada govorite istinu, dodao je, kada imate jednu politiku onda uvek govorite isto.

– Da, radićemo ubrazno na evropskom putu Srbije i verujem da mnoge rezultate do decembra možemo da postignemo, ali takođe ta vlada svakako neće biti antiruska i čuvaće naše tradicionalna prijateljstva – poručio je Vučić.

On je dodao da nema kao što je pred Evropljanima uvek spreman da kaže kakvi su nam prijatelji Kinezi, tako i pred našim kineskim prijateljima uvek govori o evropskom putu Srbije.

Naglasio je da vlada mora da nosi teret samostalnosti i nezavisnosti o donošenju odluka.

– To je nešto što verujem da mora da bude tekovina svake buduće vlade i to je garant da ćemo voditi svoju politiku na strateški put i evropski put, ali politiku u kojoj ćemo odluke da donosimo sami bez pritisaka spolja ili pritisci će da postoje, ali naše je da donosimo odluke uvek u najboljem interesu našeg naroda – rekao je Vučić.

Dodao je vlada pre svega mora da bude sastavljena od vrednih ljudi kojima će timski interes i interes Srbije biti ispred interesa lične promocije i ličnog materijalnog bogaćenja.

1 COMMENT

  1. ma ti si Vucicu samo bitan penzionerima pred izbore. A dalje – niko te ne zarezuje ni za suvu sljivu.
    Kakva bre Evropa i ta tvoja nekakva iskopirana nesvrstana politika? Premali si ti igrac da bi se ti nesto pitao. Sredi Kosovo ! To ti je zadaca. Nista od toga i nista od tebe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here