Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na KiM dogodio novi slučaj maltretiranja Srba od tzv. kosovske policije, koja je napala decu Daru i Kristijana, brata i sestru, u selu Žitkovac kod Zvečana, kao i da je jutros razgovarao sa njihovom majkom Marijom.

Vučić je na konferenciji za medije rekao da su juče nasilno zaustavili brata i sestru i da su Kristijana udarali nogama po telu i oborili na zemlju, držali ga u klečećem stavu, dok su Daru oborili i vukli po zemlji.

– Kada je došla njihova majka Marija, sa kojom sam jutros razgovarao i koja je sva uplakana bila, zatekla je kako joj sina na kolenima drže na zemlji, ćerku bosu, koja je od stresa nekoliko puta kolabirala. Ti tzv. policajci, lažni, rekli su da su sve zaustavljali sa kacigama i kapama, pa je valjda trebalo da se iživljavaju nad njima. Zamislite, deca od 15 i 17 godina imala su kape i vozila kvad, pa su mislili da su to opasni teroristi, pa su rešili da se obračunaju sa decom kao u filmovima – rekao je Vučić.

Kazao je da ta deca imaju i manjeg brata i da je to bio veliki šok za njega.

– Mnogo godina unazad pokušavamo da sačuvamo mir i stabilnost i da ekonomski napredujemo, naša je zemlja zaista dala sve da to tako i bude, da čuvamo mir, da zemlja najbrže napreduje u svojoj istoriji, to su činjenice. Međutim, koliko god da smo se trudili da budemo ozbiljan i odgovoran patner zapadnim silama i nalazimo se na evropskom putu, otvoreno govorim, nikada nas nisu na takav način posmatrali. Ukoliko ne bismo služili po svakom njihovom zahtevu bespogovorno i bezuslovno, kako to vole da kažu, uvek bismo mi bili krivci, pa makar nikakve krivice nemali – rekao je Vučić.

Govoriću o onome što je preostalo da učinimo, jer izlaza više nemamo, dodao je Vučić.

3 COMMENTS

  1. To je sve tvoje maslo Vucicu i tvoje borbe za Srbiju. Tok oni tuku narod ti mlatis praznu slamu i na sve si pristao sto su trazili od tebe, s sad se prenemazes.

  2. Pa zar vise nije svima jasno da je njemu Kosovo i ovakav uzasan staus quo na Kosovu, upravo njemu i potreban. Kao vojska u pripravnosti, pa nije, pa jeste…pa dogovori, sporazumi, seljakanje od Ohrida do Brisela….to je ono sto ga i drzi na vlasti. A kao bori se za Srbe na Kosovu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here