Tanjug
Vučić u Torlaku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nema nikakav problem sa nezavisnosti i državnosti Crne Gore, ali da ima problem kada je reč o položaju srpskog naroda u CG, kao i da je crnogorski predsednik Milo Đukanović u emisiji na državnoj televiziji CG najbolje pokazao u čemu je problem i koliko je srpski narod u teškoj poziciji u CG.

Vučić je na pitanje novinara da o tvrdnjama Mila Đukanovića da je Srbija direktno umešana u političku sitauciju u CG, rekao da je video gostovanje Đukanovića na televiziji i da se sve vreme pitao da li će bar jedan deo emisije proteći, a da nema veze sa Srbijom i sa njim i da neće srpski narod biti optuživan za pećinski nacionalizam, šovinizam i sve ostalo.

– Trudio sam se da ću dočekati taj deo emisije, ali ga nisam dočekao – rekao je Vučić.

Dodaje da je verovao da u CG postoji neka važnija tema poput otvaranja novih fabrka, radnih mesta, bolnica i nabavke vakcine, ali da je shvatio da smo da je Srbija po Đukanoviću za sve kriva.

– Onda razumete da nešto u političkom smislu nije u redu sa onima koji takve tvrdnje iznose. Poštujemo nezavinost CG i njihovu odluku da budu nezvinsna država i nemamo nikakav problem sa tim već sa položajem srpskog naroda. Emisija Đukanovića je pokazala i dokazala, bez i jedne teške reči i našeg teškog komentara potvrdila sve što govorimo mesecima i godinama, o teškoj poziciji srpskog naroda u CG – naglasio je Vučić.

Dodaje da je Đukanović u toj emsiji govorio bolje o tome od svih drugih i da su to svi Srbi, i u CG, mogli to da osete.

Vučić je poručio da Srbija želi najbolje moguće odnose sa CG, kao i da veruje da će u narednima danima premijerka Ana Brnabić obavestiti premijera CG Zdavka Krivokapića o novoj tranši vakcina i za Crnu Goru.

Predsednik Srbije je istakao da Srbija neće ćutati na loš položaj prema srpskom narodu u CG, ali da će nastaviti nastaviti da govori o zajedničkoj budućnosti, uprkos napadima prema Srbiji koji dolaze iz CG.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here