Vučić o napadu na nemačkog LGBT aktivistu: Sramota!

0

Srbija nikada neće podržavati vrednosti nasilja i rekao bih primitivizma: Vučić

"Beograd je kosmopolitski grad, Srbija je zemlja koja se bori ne samo za ulazak u EU već zemlja koja nikada neće podržavati vrednosti nasilja i rekao bih primitivizma, ugrožavanja tuđih prava, i tuđih života", rekao je Vučić za nemački radio Dojče vele.

 

Vučić je istakao da su državni organi "preduzeli i obavili i uradili u najhitnijem roku sve najvažnije mere da zaštite i pravni poredak, i pravo, i pravdu, i nedužnog napadnutog čoveka".

 

"Naravno, na nama je da pokušamo da i vaspitavanjem i obrazovanjem, učenjem i stalnim govorenjem, da objasnimo ljudima da napad na stranca, napad na nekoga ko ima neku drugačiju seksualnu orijentaciju, napad na nekoga ko je različit, je sramota a ne vrednost koju treba štititi", dodao je.

 

Gej iz Nemačke brutalno pretučen

 

Na pitanje o bezbednosti učesnika Parade ponosa koji bi uskoro trebalo da se održi u Beogradu i sprečavanju nasilja, Vučić je ponovio da je za Srbiju važno da štiti različitost, ljudska prava i slobode, i da će se u skladu sa tim i ponašati.

 

"I to ne radimo zato što postoji pritisak jednog, drugog, ili trećeg, ili zbog izjava jedne, druge, ili treće organizacije, to radimo zato što je to važno za našu zemlju, za naše ljude, i za naše građane. A država u tom smislu preduzima mere u skladu sa svojim ovlašćenjima i u skladu sa svojim nadležnostima", rekao je Vučić za Dojče vele.

 

"Da li je potrebno da rizikujemo živote zbog gej parade?"

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here