Tanjug
Aleksandar Vučić

“Posle svega što se dešavalo u prošlosti veoma nam je mali manevarski prostor po pitanju KiM”, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da veruje da će se pritisci na Srbiju po tom pitanju nastaviti, i da bi bilo fer da nam neko iz međunarodne zajednice kaže kako vide rešenje.

– Da li će biti pritisaka i da li ih očekujem? Svakako. Ali, očekujem i da nam neko kaže, što je od presudnog značaja, a mislim da to razumeju svi u međunarodnoj zajednici, da nam neko kaže kako to oni vide, nešto što bi trebalo u budućnosti da bude sporazum o normalizaciji, kako to nazivaju. Da li oni pod tim podrazumevaju priznanje, da li ne podrazumevaju, šta je to što hoće, a ako podrazumevaju, kako to misle da izvedu i tako dalje – rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara koliko nam je manevarskog prostora ostalo po pitanju KiM posle svega što se dešavalo i u 19, 20. i 21. veku.

– Vrlo sam racionalan čovek i stvari postavljam ispravno da bih došao do ispravnog zaključka. Nisam dobio još nijednu premisu na kojoj bih mogao da gradim zaključak kakav će njihov predlog da bude, osim što nazirem šta je to što bi voleli. To što bi oni voleli, Albanci ne bi bili presrećni, ali bi bili neuporedivo srećniji od Srba. I nisam siguran kako to misle da izvedu.

Kako je rekao, “užasno nam je mali manevarski prostor, kao kada idete po tankoj žici sve vreme”.

– I šta god Albanci da urade, oni će imati zaštitu onih zemalja koji su ih priznale kao nezavisnu državu – dodao je Vučić.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here