Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka u Beogradu, sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar, da su odnosi Srbije i Slovenije veoma dobri i da veruje da mogu da budu još mnogo bolji.

Vučić je rekao da je za njega velika čast što je imao priliku da ugosti predsednicu Slovenije.

Istakao je da su i ekonomski odnosi Srbije i Slovenije izuzetno dobri i da se ove godine očekuje da spoljnotrgovinska razmena dostigne blizu dve milijarde evra.

To čini Sloveniju jednim od najznačajnijih partnera Srbije, istakao je Vučić.

– Hvala slovenačkim kompanijama na velikim ulaganjima, pošto je Slovenija jedan od najvećih investitora u Srbiji. Verujem da je sve više i naših privrednika koji žele da ulažu u Sloveniju – rekao je Vučić.

Preneo je novinarima da su razgovarali o bilateralnoj agendi u vezi sa sukcesijom i kulturnim nasleđem i izrazio uverenje da dve zemlje i po tim pitanjima mogu da postignu napredak.

– Od ključnog značaja su bili naši razgovori o evropskom putu Srbije i stanju na Zapadnom Balkanu. Upoznao sam je sa viđenjem Srbije svega što se zbiva u našem okruženju i želji Srbije da se sačuvaju mir i stabilnost i slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala – naglasio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here