Vučić: OEBS laže, očekujem izvinjenje

0

Žestoka i prljava kampanja protiv mene: Aleksandar Vučić
 

"Žestina i snaga kampanje neistina, ma koliko puta bila ponovljena, ne može da promeni jednu čistu i jasnu stvar, kao suza, a to je da je Srbija slobodna i demokratska zemlja", naveo je Vučić u pismu predstavnici OEBS-a za slobodu medija Dunji Mijatović.

 

Vučić je naveo da je veoma zabrinut zbog optužbi koje je Dunja Mijatović iznela o "navodnoj cenzuri koju tobože sprovode vlasti u Srbiji" i da ju je tim povodom zamolio da ga obavesti o bilo kakvom, pa i najmanjem dokazu koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobljavala sajtove "Druga strana" i ‘Teleprompter" ili da je
skidala blog sa sajta lista "Blic".

 

Kad premijer kaže – u Srbiji nema cenzure

 

"Razume se, nikakav dokaz mi nije ponuđen. Ne želim da poverujem da ste ovo napravili zato što postoji potreba za disciplinovanjem srpskih lidera i gušenjem svake ideje o slobodnom i suverenom reagovanju države Srbije u njenom spoljnopolitičkom delovanju", naveo je Vučić.

 

Nismo obavešteni

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je da se Misija OEBS-a pre saopštenja o tome da u Srbiji postoji cenzura medijskih sadržaja na internetu, nije kontaktirala nijedan državni organ za zvaničan stav o tome. Po oceni Tasovca, sadržaj na internetu je nemoguće cenzurisati i,
kako je naveo, trebalo bi razmotriti i tehničke razloge kada je u pitanju obaranje internet sajtova, a ne da se cela stvar podiže na državni nivo.

Vučić je dodao da "ne želi da veruje" da je Dunja Mijatović informacije pokupila na najneozbiljniji mogući način sa jednog od sajtova koji vode "uobičajeno prljavu kampanju protiv svoje Vlade", niti da je to uradila jer su joj te "lažne informacije" davali predstavnici "takozvanih nezavisnih institucija" u Srbiji, a da ih ona
nije ni proverila.

 

"Gospođo Mijatović, zašto niste pitali urednike i vlasnike ‘Blica’ da li je Vlada Srbije bilo šta sklanjala sa njihovog sajta, a za drugopomenute sajtove, ni vi, ni ja nikada nismo čuli, nitu su ikoga u Srbiji zanimali", upitao je Vučić predstavnicu OEBS-a.

 

Premijer Srbije je istakao da od "gospode iz OEBS-a", posle svih neistina" koje su izneli o Srbiji, očekuje jedno obično izvinjenje i ništa više.

 

"Dobili mi, ili ne, to izvinjenje, želim da vas obavestim, poštovana gospodo, da ću se na svakom mestu boriti protiv laži koje ste iznosili, boriću se za slobodu i pravo političkog izbora, kao temeljne evropske vrednosti, po cenu da nastavite najprljaviju kampanju koju protiv mene vodite, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu", naveo je Vučić.

 

Mijatović je kritikovala vlasti u Srbiji zbog zabrinjavajućeg trenda pokušaja cenzurisanja medijskih sadržaja na internetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here