Tanjug
Aleksandar Vučić

“Skinite mi glavu, ali nikada neću reći da “Oluja” nije zločin”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući “Oluju” ističe da je Srbija imala komemorativni skup tuge i žalosti, dok je u Kninu bila proslava Dana pobede, na kojoj su prisustvovali i neki Srbi.

– Oni su tu odluku doneli sami i pre nego što su nas obavestili suštinski, ali njihova odluka neće promeniti odnos Srbije i Srpske. Pokažite mi ijedan hrvatski medij koji je rekao neku pristojnu reč o onome što se dešavalo u Rači – rekao je Vučić

Ističe da je na njihovim udarnim portalima mnogo tekstova koji pišu protiv njega, i dodaje da je to organizovano.

– Postoje mediji koji su svu hajku okrenuli protiv Srba i Srbije. Neverovatno je da su toliko opsednuti Srbijom – rekao je Vučić dodajući da i u Srbiji postoje mediji koji misle da će biti više “in” ukoliko se dodvore zagrebačkoj čaršiji.

Kako kaže, nije niti će pružiti podršku za taj čin.

– Srbiju nećete uspeti da uvlačite u proslavu “Oluje”. To što želite da kažemo da “Oluja”nije zločin, ja nikada neću reći. Možete mi glavu skinuti to neću reći. Za mene je to najveće etničko čišćenje na tlu Evrope – rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve u Beogradu da se ne ponašaju kao oni, dodaje da nikoga ne treba medijski da linčujemo, ali ističe da ne treba ni da slavimo takvo etničko čišćenje.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here