Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da imamo veliko takmičenje u prihvatanju saobraćaja iz evropskih zemalja i da će Srbija, dok Bugarska i Rumunija ne izgrade most na Dunavu, moći da bude atraktivna za sve što ide ka Turskoj.

On je to rekao na otvaranju obilaznice oko Beograda i dodao da je važno da se izgradi što više.

– Ova obilaznica nas spasava bukvalno. Ona je spas, život nam znači jer ćemo prihvatati još više saobraćaja, čime će mnogo više novca biti u kasi za izgradnju puteva – rekao je on.

Prema njegovim rečima, izgubili smo 25 godina za izgradnju obilaznica, 35 godina za 65 odsto obilaznica.

– Ja to pitanje postavim nekad zbog vas, ali ja to pratim na dnevnom nivou, znam šta je to. Imate porodice koje su fer, ali onda se pojavi jedan koji ne živi tu, ali bi hteo da naplati sve što može – rekao je on, govoreći o procesu eksproprijacije.

Vučić je dodao da zna svaki problem, ali da ne može da utiče na sudske odluke.

Dodao je da je za sve ovo obezbeđeno finansiranje, ”ali da se mučimo da nađemo finansije za ‘smajli'”.

– Evropa neće da finasira puteve, samo pruge. Hoćemo da industrijalizujemo zemlju. Milion stvari morate da rešite. Ne zaboravite da gradimo Fruškogorski koridor što je spas za Frušku goru, Novi Sad, Sremski okrug – rekao je on i rekao das je deo obilaznice oko Avale mnogo lepo urađen i da su nam tuneli kao u Austriji i Švajcarskoj.

Rekao je i da bi trebalo odati priznanje Milutinu Mrkonjiću, Slobodanu Miloševiću, Borisu Tadiću, Draganu Đilasu i svima koji su makar neku mrvu izgradili.

– O tome će istorija govoriti, ali svakome ko je nešto pokušao treba odati priznanje – rekao je Vučić.

On je rekao i ”da je jedina budala u Srbiji” koja govori kakva je katastrofalna gdeška napravljena u vezi sa odlukom o iskopavanju litijuma.

– To je najveća propuštena prilika. Sutra da neko skupi hrabrosti i kaže promenio sam odluku, to je propuštenih pet, šest godina. To su nas ubile dve spoljne službe, ko soma na durdubak nas upecali i još da se radujemo kako smo pobedili, a ispali smo najgluplji na svetu. Zaustavili smo ubrzani rast Srbije, išli bi kao raketa u nebo – rekao je Vučić i dodao da će knjigu jednog dana napisati ”kako strane službe regulišu da Srbija ne iskoči u regionu”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here