Tanjug
Aleksandar Vučić

“Došla je “zapadna petorka”, u drugoj rečenici koja mi je saopštena rečeno je – morate da prihvatite ovaj plan (francusko-nemački), a ako ga ne prihvatite, suočićete se s posledicama”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je naveo Vučić, poručili su mu da plan mora da bude prihvaćen.

– Suočićete se, pod jedan, sa prekidom procesa evrointegracija, pod dva, suočićete se sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, pod tri – sa sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji. To mi je ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki put sam na to snažno reagovao – istakao je Vučić.

Rekao je i da smatra da je zamrznuti konflikt najgore rešenje i da treba da tražimo kompromisno.

– Važno je da radimo na kompromisnom rešenju, ne verujem da je to moguće s Kurtijevim režimom, moramo da tražimo rešenje jer nam je potreban mir s Albancima – kazao je on.

Predsednik navodi da su došli sa planom “koji smo videli prvi put pre 60 dana”, u čijem pravljenju nismo učestvovali, niti nas je, kako je rekao, niko nije pitao ni konsultovao.

– Oni su došli da nam predoče svoj plan, bez ikakve krivice Srbije, ništa nismo uradili nikome, nije upucan nijedan Albanac, ništa nismo uradili, došli su i pokazali plan, a zatim su 13. decembra sve zemlje članice prihvatile plan i pet nepriznavača Kosova, jer su im objasnili da u planu nema eksplicitnog priznanja samostalnosti Kosova, iako su prikrili činjenicu da postoji implicite obaveza da se ne protivimo ulasku kosova u UN. Oni su to svi prihvatili, time je taj plan postao de fakto novi pregovarački okvir za Srbiju. Nama nema napretka ukoliko ne budemo radili, ni u Evropi, niti je moguće da bilo šta uradimo ukoliko ne sarađujemo – istakao je Vučić.

9 COMMENTS

  1. Herr president,nam je velicanstveno danas objasnio situaciju.Sve je pomenuo (kafanske patriote takodje)
    Saznasmo da ga ,,dame,, dovele na vlast….
    Politicke strukture sve ali nikako da dodje do ,,referenduma,, a tek ostavka(ne daj boze)
    Svasta on naprica,uglavnom smo to znali(sem onog zlata,novog)
    Nije nam saopstio ,,cenu,, zajednice opstina a tek kako ce da izgleda….neki djivdjan rece.
    Vucicu,mnogo bre mlatis praznu slamu,akcija ili gasi svetlo…
    Ps.Tek smo onda nadrljali,gore imamo al boljeg??
    Nego idi ti ljubavisi se sas kurtijem(izgleda voli mazo)parkiraj par onih sto biju od 20-50km

  2. И наравмо.
    .ми се због тебе ђорамо плашити.Упознај свој народ да би те волио.Косово ни остале дијелове Србије…никоме не дамо.А ако те страх , ето ти брнабића па се гутите и страхујте.

  3. Pa čija je Srbija te petorke ili tvoja
    kada bi se ti Vučicu mesao u suverenitet neke strane države pljunuli
    bi te u usta i rekli ne dozvoljavamo da
    se niko mesa u stvari jedne suverene
    države !
    Brukas nas narod i našu državu ponašaš se kao malo dete Srbija nije
    kolonija pa da svaka bagra komanduje.
    Jer ti je teško Vučicu da kažeš prestani
    te da gurate nos gde vam nije mesto!

  4. E,Vucko jos ne kapiras da je EU pukla i da nece dugo a ti bi u EU. Jos nesto Nerazumem ti rece da su EU naj veci investitori u Srbiji a sta je onda sa Kinezima pa sa tvojom Bracom Arapima ja kako znam Kinezi nam sve Grade rudnike su preuzeli ili si im to sve poklonijo u cemu je problem covece Referendum oko pitanja Kosova. Iskreno svaka vlada koja dodje na vlast cepa Kosovo i predaje ga Albancima sramota.

  5. Sve to čime nam prete je u stvari dobro za Srbiju, da se okrenemo sebi i svojim istinskim prijateljiuma 😉

  6. Ja bih rkao da se Vucic uhvatio i zavrzlo ko pile u kucine.Mocice mo i bez tebe pa ti potpisuj sta hocec,kupi bisage i idi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here