Vučić: Plašim se da se bližimo katastrofi

sputniknews.com, Vestionline
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas, posle najnovijih manipulacija Prištine i pretnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i tzv. Kosovo da „se urazume“, kako bi se izbegla katastrofa.

– Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji, posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste – rekao je Vučić u razgovoru sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matvijenko.

On je istakao da je Srpska lista partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda.

Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pritom su rekli da članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

Sada, ističe Vučić, više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu.

To će, ukazuje predsednik Srbije, ostaviti katastrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca.

– Srba tada više neće biti u institucijama, a zna se kada ih nema u institucijama gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište – rekao je predsednik Vučić.

– Zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima, jer u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi – upozorio je on.

Vučić je kazao da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem – uništenje Srpske liste.
– To je velika briga za nas. Hvala Rusiji. Dogovorio sam da se vidim sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u decembru i veoma se radujem tom susretu. Očekujem uskoro posetu premijera Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još češće posećivati u budućnosti – kazao je on.
Vučić je rekao da su politički i ekonomski odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri i još jednom zahvalio i Valentini Matvijenko i predsedniku Rusije za podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.
– Robna razmena raste, ekonomski odnosi su odlični, a najvažniji je čvrst i konstantan stav Rusije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. I hvala i vama i predsedniku Putinu na toj podršci. Naši politički odnosi su veoma dobri i mislim da vaša poseta jača i političke i ekonomske odnose – rekao je Vučić u obraćanju Matvijenkovoj na ruskom jeziku.

10 KOMENTARA

 1. Ovde treba dase zna ko kopa a ko nosi vodu gazde drzave Kosova smo mi gradjani bilo koje nacije dasmo srpska lista ako nece da radi po zakone drzave Kosova nju treba ponistiti i njene vodje treba doveti pred sudom pa po zakonu drzave njih kazniti ako nese javljaju u sud pravde onda njih uhvatiti i deportovati u srbiji jer onisu opasni po gradjane drzave Kosova srpske nacionalnosti odma tu teroristicku partiju naglasiti ko kurdsku PKK i goniti njih bilo kude dasu

  • Da se država YU pa i Srbija pridržavala zakona kad ste vi u pitanju ne bi vas bilo na tom Kosovu.Prelazili ste slobodno granicu albansku i ulazili na Kosovo a da nikad njeni državljani tj.YU i Srbije niste bili.Znači vi ste nelealno upali na tudju teritoriju a s takvima se zna po zakonu postupak:progon.

  • А шта да радимо са Шиптарима који живе у Србији а не поштују законе Србије. Са таквим као ти нема више заједнице у Србији. Напоље из Србије у Албанију. Шта тражиш на Српском сајту, олошу шиптарски.
   https://www.youtube.com/watch?v=EG3gPIsUhrA

   • Cime se hranis mnogo si pametan ti mislis dasmo u vreme kada ste nam nocu pobili i u bili a danju plakali te vase bajke i sanove pogresno tije ispricao tvoj otac loso teje savetovao viste oni koji ste dosli ovde odveo vije kralj dodelio vo najlepe zemljiste oduzeti ot AL narod ali sve se vraca i se placa svako na svome

 2. Kasno je Vuce katastrofa je vec odavno tu tebi i Srbiji.moze samo Putin da pomogne da zoves u pomoc da dodje Ruska Vojska jedno 50.hiljada da se stacionira u Kursumliju ili Prokuplje i ti se Vuce sa Srbijom spasi. Sve dok se to ne desi Vuce crno.na papiru.

 3. e bre pises gluposti kao mala deca nema spasa od Toga nista nikakva rusia ne moze da spasi i kad bi se priblizili kosovsku granicu tu igra ulogu Amerika i dok ona diese na tim prostorima nema sance neko da se priblizi ili da oslobodi kosovu i da vrati srbima .

  • Pa ti u to veruješ ne ja.Ali čuvaj se ljubavi aMerike-tamo gde je ona tu se nevina krv proliva i strada .

   • E vidim da su te od administratora unapredili za moderatora.Pa iskreno:lepše zvuči.Sad ne možemo da kažemo admine već kako bi to zvučalo recimo:Mode malo po francuski s naglakom na e.Poz.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime