Tanjug
Aleksandar Vučić i Manuel Saracin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nemačkom izaslaniku za Zapadni Balkan Manuelu Saracinu da “neće biti nezavisnog Kosova” onako kako to Berlin planira.

Prethodno je nemački diplomata izjavio kako u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu, neće biti dopuštemo stvaranje “nove Republike Srpske”.

– Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, dobro je da je to gospodin Saracin javno rekao. Ja mogu njemu da poručim, a izuzetno ga cenim, neće biti ni nezavisnog Kosova kako ga planirate – rekao je Vučić u Sofiji odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja gasnog interkonektora Bugarska – Grčka.

7 COMMENTS

  1. E neka si mu rekao! Mala briga je: znaci nece biti nezavisnog Kosova kako si ti rekao nego ce biti nezavisnog Kosova, ali ne po tvom ???? Da li to znaci da ce biti kako tako nekakvog nezavisnog Kosova?

  2. Nemojte mesati pojmove! Za Saracina i Berlin Kosovo je nezavisna drzava i tu nema price. On je rekao; da nece biti “srpske republike” na Kosovo. Jasno i glasno!

  3. A kako bi bilo da malo olabavite sa ovim negativnim komentarima. Kosovo nije i ne može biti konačno nezavisno dok na to ne pristane Srbija. Ili dok se medjunarodni pravni poredak ne uruši do te mere pa da bude nezavisam ko hoće.
    AV nije moj idol, baš naprotiv, ali realno, prvi je političar koji je stvari nazvao pravim imenom. Bez diplomatskog uvijanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here