Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoji mogućnost da Ohridski sporazum postane deo pregovaračkog poglavlja 35, a time i uslov za prijem Srbije u Evropsku uniju.

Međutim, Vučić je istakao da je jasno rekao šta ne može da prihvati.

– Prvo da vidimo šta će da bude, jer oni ne mogu da prenebregnu nešto o čemu su sa mnom razgovarali. Posle svake njihove posete, posle samog Ohrida, izašao sam i jasno rekao šta je to što prihvatamo, a šta ne možemo da prihvatimo, jer je i moja usmena eksplicitna izjava stav države i preko nje ne može da se ide – rekao je Vučić u intervjuu za NIN.

On je naglasio da je i poslanicima u Skupštini Srbije rekao da ne dolazi u obzir prijem Kosova u Ujedinjene nacije, navodeći da je o tome obavestio “Francuze, Nemce, Italijane, sve Evropljane”. “Svi sve znaju”, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da dve zemlje “snažno guraju” da Ohridski sporazum postane deo pregovaračkog procesa.

– Nije moje da sada govorim koje dve zemlje to guraju snažno, nisam siguran da li i drugi to žele, pa ćemo da vidimo – kazao je Vučić.

 

5 COMMENTS

  1. To mi odavno znamo.Srbija ima bezbroj uslova za ulazak u EU.Ohridski sporazum izmedju koga i za koga.Srbija nije nista potpisala tako da ne priznaje taj nazovi ultimatum EU i Zapada,.Pa to su i najavili da se Srbija prevede zedna preko vode i da za njeno dobro se na tacni odrekne svoje zemlje svog KiM.Nece moci.Srbiji ne treba EU INATO koji su nas bombardovali.okupiraali srpsko KiM.napravili toliko zla od raspada Jugoslavije i sankcija.EU Ne hvala KiM je deo Srbije bilo i bice.Neka zapad pravi Veliku Albaniju u Americi ili Nemackoj

  2. Vucicu do toga nesme da dodje jel smo izgubili Kosovo a sto se tice EU nikada Zapadni Balkan nece postati clanice EU. Zivim na Zapadu i poznajemo politiku zapada.

  3. A da pustimo EU da se još malo krčka kao nemački predsednik u UAE ??? Kada se skuva, onda ćemo žabu da izbacimo iz lonca i da nastavimo putem prosperiteta Srbije ka jednoj od najrazvijenijih zemalja na evropskom kontinentu !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here