Kosovo online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će Srbija nastaviti da se bori, iako pred sobom ima za protivnike dominantne sile Zapada.

– Što se tiče Saveta Evrope, šta da vam kažem… Najsmešnije je kada imate njihova obrazloženja da je to normalan proces, da to negde piše. Pa tamo negde piše da je ZSO morala da bude formirana pre 11 godina. Svi evropski lideri – i Šolc i Makron i Meloni rekli su mi da ne moramo ništa da uradimo dok se ne formira ZSO, pa su to zaboravili – rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da postoji šansa, zahvaljujući francuskom zalaganju, da se razmisli o odlaganju članstava Kosova u Savet Evrope.

– U svakom slučaju neće biti jednostavno. Poslali smo mnogo papira i zvaničnih pisama na različite adrese i nastavićemo to da radimo. Pozivaju me sa svih mogućih strana ne bi li me u nešto ubedili i kako bismo napravili tobože neki kompromis –  istakao je Vučić.

Međutim, naglašava da po tom pitanju nema kompromisa.

Vučić je kazao da će glasanje u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope za prijem Kosova sutra proći, dodajući da je za Srbiju glavna bitka 16. maja.

– Sutra će to proći, a naša glavna bitka je 16. maja, pa ćemo da vidimo ukoliko ne dođe do nekih pomeranja – kazao je srpski predsednik.

Dodaje da je Priština sada smislila i novi trik, a to je, kako kaže, da 10. maja daju na ustavnu ocenu nacrt statuta Zajednice srpskih opština kako bi onima koji nisu sigurni za glasanje mogli da nađu razlog da glasaju “za” jer će na taj način reći da su pokrenuli proces.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here