Tanjug
Aleksandar Vučić

“Srbija želi puno poštovanje Dejtonskog sporazuma i svako njegovo rušenje i izmena mora da dobije saglasnost srpskog naroda i RS”, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, na pitanje da li Srbija i RS imaju plan ukoliko se intenziviraju razgovori o reviziji Dejtona, kao i da li Hrvatska ima moć da pokrene to pitanje revizije Dejtona i da li je to u njenom interesu, rekao da ne želi da tumači njihove interese, ali da želi da primeti da to ne bi bio interes Hrvatske.

– Što se tiče hrvatskog naroda, prioritetni interes je poštovanje Dejtonskog sporazuma, kao i Srbima, a možda i više. Ne vidim kakav bi našla interes koji bi vodio ka ukidanju prava naroda i entiteta, ali ne isključujem mogućnost da to tumače drugačije. Želimo RS kao entitet u okviru BiH, puno poštovanje Dejtonskog sporazuma, a svako rušenje i izmena mora da dobije saglasnost srpskog naroda i RS – naveo je on.

Vučić je rekao da je za Srbiju i srpski narod najbolje da sačuvamo RS u okviru BiH, jer tako garantujemo stabilnost i mir.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here