Kosovo online
Aleksandar Vučić

Srbija će promeniti svoju doktrinu i pristup pitanju Kosova i više neće biti moguće da zemlju dovedu pred svršen čin, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Pre 25 godina su krenuli oružjem da nam oduzimaju Kosovo i Metohiju i nisu se zaustavili ni danas – rekao je Vučić nakon prijema za učenike sa Kosova u Palati Srbija.

On je istakao da će Srbija nastaviti časno da čuva slobodu i međunarodno pravo.

Kazao je da očekuje samo loše vesti po Srbiju u narednom periodu, ali da će o tome govoriti narednih dana.

Kratko je samo napomenuo da se te loše vesti odnose, pre svega, na to kako su Srbiju “varali, lagali i neki tobožnji prijatelji, a tiče se članstva Kosova u Savetu Evrope”.

– Rekli smo šta će se dogoditi, kada se to uradi, pošto misle da imaju pravo da tumače sporazum na lažni način. Biće mnogo teško za nas, jer je nečija namera samo da gura srpski narod što dalje od Kosova i Metohije, i istovremeno da onima koji proteruju Srbe obezbede puni legitimitet i legalitet za njihove akcije. To je samo deo onog što nam se sprema – naglasio je Vučić.

Rekao je da je bitno da Srbija razume svoju poziciju.

– Neće biti lako, ponajmanje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Možete na silu da sprovedete sve, ali ćete morati da kažete da to sprovodite na silu. Da li ćemo morati da prihvatimo nešto što se sprovodi na silu, verovatno da, ali će se znati da je to učinjeno na silu – ukazao je srpski predsednik.

Zato će pristup Srbije, ponavlja, biti značajno drugačiji.

– Kada vas neko prevari jednom, to se dešava dobrim ljudima, kada vas prevari drugi put, to znači da ste suviše verovali na reč ili želeli da verujete, ali ako se nastavi onda se govori o tome kakve ste budale, a mi takve budale više nismo – poručio je Vučić.

1 COMMENT

  1. Crni AV, pa SVE si šiptarima dao, SVE !!! KIM naše Srpsko si im dao, a sada opet neka tvoja priča ( glupa ) nama Srbima ?!!! Sada govoriš o SILI NAD NAŠIM SRBIMA NA KIM i kažeš : DA ĆEMO ( SRBIJA ) MORATI TO PRIHVATITI ?!! JA TO ZOVEM: KONAČNO I TRAJNO ETNIČKO ČIŠĆENJE NAŠIH SRBA SA NAŠEG KIM !!! A TI NISI REKAO SADA ( A PRE SI GOVORIO ) DA NEĆEŠ DOZVOLITI ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA SA KIM ??!! A to je za mene kao Srbina koji se borio 90 tih u ratu čin VELEIZDAJE POLITIČKOG BG PREMA SOPSTVENOM SRPSKOM NARODU !!!! Ma STRAŠNOOOO šta pričaš !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here