Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je jutros prvacima OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici srećan početak nove školske godine i da budu vredni, da nauče mnogo i da postanu ozbiljni, odgovorni i pošteni ljudi.

– U školi će vam biti super, imaćete drugare, ali morate da učite i da budete vredni da biste mogli da budete sve što poželite, sportisti, predsednici… – rekao je Vučić nakon svečanosti priređene povodom početka školske godine, a tokom obilaska prva četiri razreda i razgovora sa prvacima i njihovim učiteljima.

Jedno od pitanja koje je predsednik uputio đacima, pored onih da li im je lepa učinionica i toga šta najviše vole, fudbal ili košarku, bilo je i to da li su ih naučili da ustaju nastavnicima i učiteljima, na šta se čulo veliko ne.

Učenici i učitelji su izrazili zadovoljstvo novim izgledom škole i uslovima za učenje.

Jedna od učiteljica naglasila je da je veoma prijatno raditi u novim učionicama, da je sada sve funckionalno, da su svi – i nastavno osoblje i roditelji i deca srećni što su u novoj školi.

Predsednik je prvake pitao i da li znaju da čitaju i skoro svi su rekli da, ali su se čula i dva glasa ne, ali i da li imaju tremu, da li su im roditelji rekli da je teško u školi…

– Budite od danas vredni da se svi vama ponose – poručio je predsednik prvacima.

Predsednik je podsetio da bi škola izgledala ovako, potrebno uložiti 3,5 miliona evra i naglasio da mu izgleda da je danas sve mnogo lepše nego kada je on išao u školu.

Vučić je naglasio da je srećan što vidi entuzijazam nastavnika i učitelja da uče i vaspitavaju decu.

Sa predsednikom su prvake obišli i ministarka Slavica Đukić Dejanović i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kao i čelnici opštine Zemun.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here