Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da razume sve poruke koje svojim izjavama i delima šalje Aljbin Kurti, od glasanja na izborima u Albaniji, do zahteva o ratnoj odšteti od Srbije, ali da to nikako nije konstruktivan pristup, kao i da tim porukama nije fasciniran.

Vučić je, na pitanje koje su njegove pozicije i cilj Aljbina Kurtija, odgovorio da ne mora on ništa da objašnjava i da napada Kurtija ili bilo koga, jer je dovoljno da se sve reči i dela stave na papir.

– Glasate u Albaniji. Dobar signal. Jasno je svima, i nama i u svetu, šta želite da kažete. Kažete da želite ratnu odštetu od Srbije, razumeli smo šta želite da kažete. Kažete da ćete podneti tužbu za genocid, iako ne možete jer niste suverena država, možda preko Albanije, ili neke treće zemlje, jasna nam je i ta poruka – rekao je Vučić u Briselu.

Prema njegovim rečima, ako neko želi da kaže da je to konstruktivan pristup – nije, ali dodaje da ipak zbog toga ne bi trebalo da se previše sekiramo.

– Imamo mnogo da radimo, da uradimo za zemlju. Osim energetike, ne vidim da imamo ozbiljnijih problema, i po pitanju bezbednosti našeg naroda i drugih stvari – rekao je Vučić.

1 COMMENT

  1. Doći će Kurti do pameti kad bude našim graničarima na granici sa Albanijom nosio doručak i kolače, a u skladu sa 1244. Veoma brzo dolazi to vreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here