Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara o odgovornosti ministra prosvete za jutrošnju pucnjavu, rekao da svako može da govori o sopstvenoj odgovornosti.

– Danas je Branko Ružić govorio da je spreman da podnese ostavku, ali to je na njemu i Ani Brnabić – naveo je predsednik.

On je istakao da sa ministrom prosvete nema blizak odnos, ali da ne voli da se iživljava na ljudima kada je to “relativno lako”.

– Trudim se da budem objektivan i pošten i da sagledam, ima li tu njegove krivice ili ne, a tek onda da vidimo dalje – rekao je Vučić.

Govoreći o tome što je trodnevna žalost proglašena tek od petka, predsednik je naveo da je to urađeno jer se nije znalo kada će biti završeni razgovori sa roditeljima i kada će tužilac završiti posao.

– Žalićemo i danas i sutra, i u petak, i u ponedeljak, i u utorak. Sećaćemo se ovoga godinama. Kao što se sećamo masakra u Jabukovcu 2010. godine i Ivanči 2013. godine, uvek se pitajući šta je to što u ljudima probudi zver – rekao je Vučić na konferenciji za novinare povodom jutrošnje pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

– Nismo naučili ni da žalimo, a da u stvari ne žalimo sebe i da opet, kada žalimo, nismo protiv nekoga – naveo je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Нисам поштовалц лика и дела Бранка Ружића, али у овом случају ја не видим његову кривицу. Тешко да је, ако изузмемо дечакову породицу, ико други могао да спречи овај ужас.

  2. U svakoj normalnoj drzavi ministar bi podneo ostavku?
    U Srbiji do sada ni jedan politicar nibe podneo stavku?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here