Instagram.com/buducnostsrbijeav
Vučić i Pahor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Sloveniji u gostima kod slovenačkog predsednika Boruta Pahora.

On se zahvalio Pahoru na gostoprimstvu. Vučić je istakao i da je Pahor bio u pravu kada je izjavio da je odgovornost na svima na Zapadnom Balkanu kada je reč o miru i stabilnosti.

– Moraćemo tako da se ponašamo i da uložimo ogromnu energiju i da ne dopustimo da nas politika prošlosti dovede do bilo kakvih incidenata i problema – rekao je Vučić.

Dodao je i da su Slovenija i Srbija imaju odličnu bilateralnu saradnju u političkim i ekonomskim pitanjima.

– Slovenija nikada nije tražila razlog da zaustavlja Srbiju na njenom evropskom putu, uvek je tu bila da pomogne. Danas je ovaj susrat veoma važan jer sa Pahorom možemo da razgovaramo otvoreno o svim pitanjima – naveo je predsednik Srbije.

Takođe, naglasio je i da je danas u svetu dijalog potreba, a ima ga sve manje,

– Zato sam srećan što sam danas ovde i zahvalan sam Pahoru na izuzetnom gostroprimstvu i verujem da ću moći mnogo toga da saznam i prenesem određene poruke, ali i da koordinišemo naše akcije ka nastavku evropskih intergacija za ceo region Zapadnog Balkana – zaključio je on.

Na kraju zahvalio se svim Slovencima i građanima Slovenije na podršci i istakao da je naše prijateljstvo jako, kao i da su uvek dobrodošli u Srbiju.

Pahor: Podrška Slovenije EU perspektivi Zapadnog Balkana

Predsednik Slovenije Borut Pahor izjavio je posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da Slovenija podržava evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i naglasio da u svetlu mira i stabilnosti lideri u regionu moraju da vode računa da svojim postupcima i izjavama ne zaoštravaju situaciju.

– Veliko mi je zadovoljstvo da je srpski predsednik i prijatelj Aleksandar Vučić odlučio da prva strana zemlja koju će posetiti posle nedavnih izbora bude Slovenija – rekao je Pahor novinarima u Vipavi, gde je predsednik Srbije započeo radnu posetu Sloveniji.

Pahor je takođe izjavio da je od početka rata u Ukrajini situacija na Zapadnom Balkanu osetljivija.

Video možete pogledati OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here