Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima u Vašingtonu da je, nakon potpisivanja sporazuma u Beloj kući, delegacija Srbije imala dug bilateralan susret sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

– Od izuzetnog je značaja potpisati bilateralni sporazum sa SAD i zahvalan sam Trampu, a posebno hvala što je napravio dug bilateralni susret sa delegacijom Srbije. Ja sam proveo više od 15 minuta u Ovalnom kabinetu sam sa Trampom i njegovim saradnicima – rekao je Vučić.

 

Dodao je da su razgovarali o mnogim temama, od odnosa Srbije i SAD, do svih izbornih kampanja.

Vučić je preneo da je Tramp iskazao želju da dođe u Srbiju, te da je on ponovio poziv američkom predsednikom da poseti našu zemlju, što bi, podseća, bio prvi put posle dolaska Džimja Kartera.

1 COMMENT

  1. ТРИ ПОБЕДЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ!

    Јучерашњи дан (4. септембар 2020. године) биће записан златним великим словима у политици новијег века Србије, јер је, Вучић победио на самиту у САД, а истог дана први тенисер света Новак Ђоковић је надмоћно победио Немца Јан-Ленарда Штруфа на US opena, два (а можда и три) фантастична успеха у једном дану. Када ће се поновити два, тј. три успеха (победе) Србије у једном дану. Срећан дан нашим актерима. Још један успех, трећи, је јуче забележен, наиме Доналд Трамп је прихватио “стоту понуду” да посети Београд. Чекао Вучић и ваљда ће дочекати и тај дан. Трамп не одуговлачи, уради док си председник, приближавају се избори. О велелепним и значајним поклонима Трампа Вучића само речи хвале, поготову што ће их добити деца председника. Ипак, остаје непознаница, да ли ће се споразум спровести у целости?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here