EPA
Aleksandar Vučić i Si Đinping (Foto: Arhiva)

Predsednik Kine Si Đinping prihvatio je da ponovo poseti Srbiju, što je velika čast za našu zemlju, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon susreta sa diplomcima medicinskih fakulteta i svršenim medicinsko-tehničkim asistentima, preneo da je telefonom razgovarao sa predsednikom Sijem.

– Taj razgovor je protekao, ne samo u prijateljskoj, već iskrenoj i srdačnoj atmosferi. Govorili smo o svim našim projektima. Mi smo podržali politiku Kine, a Kina očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, sa posebnim osvrtom na KiM – rekao je on.

Naveo je da je sa Sijem razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

– Posebno sam zahvalan što je predsednik Si prihvatio da poseti Srbiju. Njegova ponovna poseta Srbiji bila bi velika čast. Nadam se da će, kada pandemija prođe, a predsednik Si nije nigde putovao tokom pandemije, učiniti veliku čast Srbiji i posetiti nas, što bi bio veliki uspeh za našu zemlju – rekao je Vučić.

Poseta bi mogla da usledi do kraja ove, ili početkom iduće godine, kada bismo dobili priliku da još jednom ugostimo jednog od najznačajnijih lidera sveta, rekao je Vučić.

1 COMMENT

  1. Vreme je za udarac djonom, u svetske političke centre. Formiranje koalicije “slobodnih zemalja”, nesto kao pandan Savezu nesvrstanih. Formiranje suda za ratne zločine zasnovanog na pravu i pravdi, sa tezistem na pravdi, kao “gačača” obicaj u Africi; osnivanje “Veća naroda” , pandan UN-u koji je izgubio kredibiltet. Dakle, otvoreno polarisanje sveta sa udaljenjem od zapadnih okupatorskih normi ( čitaj, britanskih i američkih uzusa). Mnogo je zemalja koje bi pristupile tom pokretu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here