Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbi, ujedinjeni i složni, mogu da prevaziđu sve nedaće, pobede sve probleme i osiguraju budućnost srpske dece.

„Nema viših i važnijih vrednosti od jedinstva našeg naroda i slobode za koju su se naši preci borili, za koju ćemo se boriti i u budućnosti“, izjavio je Vučić povodom Dana srpskog jedinstva – praznika, koji od ove godine godine Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavaju 15. septembra.

Slavimo, a to će ubuduće biti i državni praznik, jedinstvo i slobodu, kazao je Vučić u izjavi za Tanjug i dodao da je danas veliki dan za Srbiju, Republiku Srpsku i ceo srpski narod.

On je podsetio da danas slavimo dan proboja Solunskog fronta, kada su se, 15. septembra, vojnicima Srbije, koji su prošli kroz pakao Albanije i tokom ratnog sukoba izgubili 50 odsto svojih saboraca, priključili dobrovolici iz drugih srpskih krajeva.

„Bilo ih je 10 odsto iz Hercegovine, Bosne, Like, Krajine, Banije, Korduna, svih delova gde su Srbi živeli. Srbin nije mogao da prihvati obavezu da ratuje protiv Srbina i prključio se uz našu jedinu crveno, plavo, belu zastavu, koja nas i danas ujedinjuje“, dodao je on.

Vučić je naglasio da je važno da i danas, kada se suočavamo sa brojnim izazovima i pritiscima sveta, kada vidimo da, bez obzira na naše ekonomske uspehe, naš narod i dalje očekuju teški dani – odgovor mora biti jedinstvo, sloga i borba pametnim političkim sredstvima za slobodu našeg naroda.

„Ako smo jedinstveni, složni ujedinjeni, mi Srbi, a ovo nije samo državni praznik, već svesrpski, možemo da prevaziđemo sve nedaće, pobedimo sve probleme, osiguramo i garantujemo budućnost naše dece“, poručio je predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio Srbima u RS, ali i našem narodu u regionu i svetu, koji, kako kaže, pomažu i koji su se uvek zalagali da sloboda bude najveće opredeljenje i vrednost našeg naroda i države Srbije.

„Čestitam narodu u RS i Srbiji praznik, ali i svim Srbima širom sveta. Svojom zastavom se ponosimo i čuvaćemo je, umećemo da čuvamo zemlju, ali i zajednički narod. Tako ujedinjeni ostavićemo trag u istoriji Evrope i sveta i imaćemo dobru i sigurnu budućnost“, zaključio je predsednik Srbije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime