Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas na svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene Kobre, u kasarni “Vasa Čarapić”, da se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna, a pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju.

Vučić je rekao da mu je velika čast što je predsedničkom odlukom mogao da dodeli Kobrama vojnu zastavu.

– Vojnu zastavu koju ste zaslužili svojom profesionalnošću, disciplinom, marljivošću, posvećenošću, ali pre svega, ljubavlju prema otadžbini. Zastavu koju ste dobili, rekao sam pukovniku Đošiću samo jednu rečenicu – ona nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju, baš kao ni padanje naše zemlje Srbije. Najbolji i najveći garant da se to neće dogoditi, jeste vaša i druge jedinice Vojske Srbije – rekao je Vučić.

Istakao je da danas nije lako biti pripadnik vojske niti pripadnik Kobri.

– Onih koji su nečujni, a ubojiti, onih koji malo govore, a mnogo rade. Nije lako, zato što se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna, a pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške, krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju. I neće biti lakše, zato nam je potrebno da snažimo svoju vojsku, da ulažemo i preko mere u zaštitu svog suvereniteta, jer samo tako možemo da odvratimo sve one koji žele uništenje Srbije – istakao je Vučić.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here