EPA/Andrej Čukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je Tajvan – Kina i zapitao da li oni koji se ne slažu sa njegovim mišljenjem hoće da sruše sistem Ujedinjenih nacija.

On je na pitanje novinara o pisanju pojedinih medija da će njegov stav po pitanju Tajvana skupo koštati Srbiju, rekao da u njegovom odgovoru nije ništa sporno.

– Ja sam rekao da ću odgovoriti u 10 sekundi, a vama ću odgovoriti u dve – Tajvan je Kina. Šta je problem i šta je netačno. Jel to tako u UN, hoćete da srušimo sistem Ujedinjenih nacija. Hoćete sutradan da mi kažete da ne smem da govorim ni o Kosovu i Metohiji i rezolucijama UN. Kome sam to naneo štetu. Ima li neka druga politika, čija je to politika drugačija – ruska, američka, ko to misli da Tajvan nije Kina – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. E moj Vucic sistem UN odavno se srusio. Za Ameriku UN ne vazi samo kad njima treba i kada je u njihovom interesu oni se pozivaju na UN a kad ne onda zaobilaze. Slucaj bombardovanje SRJ 1999 koji su bez odobrenja napali suverenu zemlju koja je stitila svoj suverenitet. A sada se pozivaju da se sititi teritorijalni integritet Ukrajine. Sa jedne strane se gazi medju narodno pravo a sa druge da se sititi imate dvostruke arsine. Zasto UN nisu zaustavili bombardovanje Srbije koje je trajalo 3 meseca. Zasto Evropa i Amerike ne traze da se postujet integritet i Srbije nego hoce sto pre da legalizuju nezavisnost Kosova jer su ga oni stvorili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here