Kosovo online
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je po pitanju članstva Kosova u Savetu Evrope sve i dalje “na ivici”, kao i da Srbija neće postići dogovor o ukidanju dinara, već da u Briselu traži rešenje kako da Srbima sa Kosova nastavi da isplaćuje plate i penzije.

– Kosovo će imati između 29 i 33 glasova, a 31 je potreban za članstvo. Sve je i dalje na ivici – kazao je Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji Expoa i Nacionalnog stadiona Srbije.

Kako kaže, Priština se sada uz pomoć svojih saveznika bavi trikovima kako bi ubedili Francuze, Italijane i Monako jer su im potrebni njihovi glasovi.

Smatra da po pitanju ZSO, Kosovo neće preduzeti nikakve korake.

– Pa će da kažu da će da predaju nekome nešto na nekakvu ocenu. Neće ništa uraditi, čekaće da ovi drugi prihvate to kao dovoljno da glasaju ‘za’. Zbog žestoke brutalne kampanje Nemaca, koji rade na najbrutalniji način, teško nam je suprotstaviti se, ali nastavićemo da se borimo – kazao je Vučić.

Kako dodaje, ponosan je jer do pre nekoliko godina Srbija nije smela da kaže da misli drugačije, a danas sme i da se suprotstavi.

– Razumemo kako stvari suštinski stoje, ali to ne znači da smemo da pokažemo malodušnost. Naše je da učinimo sve što možemo i borimo se – poručio je predsednik Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanje o tome da je sledeći sastanak u Briselu poslednja šansa da se dođe do rešenja o dinaru, kazao da Srbija neće da postiže dogovor o ukidanju dinara, već da traži rešenje kako da ljudima isplaćuje plate, penzije.

Ocenio je da se tu radi o bezobzirnosti onih koji, kako kaže, u najmanju ruku foliraju da ne razumeju o čemu je tu reč.

– Priština donese protivpravnu odluku o ukidanju dinara, svi su svesni, pozovu na razgovore, prihvate sve postulate koje je Priština već implementirala i onda ako ne prihvatite kažu dve strane nisu bile spremne na kompromis. Prave se naivni i da ne vide i ne razumeju o čemu je reč. Mi nećemno postići dogovor o ukidanju dinara, mi tražimo rešenje – kazao je Vučić.

Kako je istakao nikakvog dogovora neće biti jer je to protivpravna odluka.

– Ne pada nam na pamet, a ako hoće da omoguće da ljudi primaju plate i penzije, nema problema, ali oni neće da prihvate ni najlogičnije stvari – kazao je.

Kako navodi, Priština neće Poštansku štedionicu jer je državna banka.

– Kažemo naći ćemo privatnu srpsku banku, a oni kažu ne, nećemo ni privatnu, nećemo vam dati licencu – naveo je.

Navodeći da je to pitanje teško i da ima mnogo problema, Vučić kaže da svi znaju ko je kriv, samo se prave nevešti.

Predsednik dodaje da ako se ne omogući dinar na Kosovu, dogovor je da se doplati ljudima za prevoz do administrativnih prelaza.

– Već smo to dogovorili, i na Brnjak, Jarinje, ali i na Merdaru, na Končulju, postavićemo i automate i naše banke, pa ćemo ljudima da plaćamo prevoz. Ali, život postaje nesnosan i za to nije kriva samo Priština, već i oni koji su sa nama potpisali Briselski sporazum – istakao je.

Kako kaže, kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju će, nakon toga što je pre 10 meseci zabranio srpsku robu, ukinuo dinar, maltretira i progoni Srbe i Bošnjake, ukinuti sankcije, iako niko nije shvatio šta su sankcije, a na tome najglasnije rade Nemci, Skandinavci, oni koji se, kako dodaje, najviše zalažu za rezoluciju protiv Srba.

2 COMMENTS

  1. Neverovatno koliko te tvojih medija podrzava i preko njih lazes srpski narod. Aca = demagog.

  2. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here