pixabay.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se plate lekarima i medicinskim sestarama povećati do 15 odsto.

On je najavio povećanje plata i vojnicima, policajcima, socijalnim radnicima, osoblju javne uprave.

– Imamo mnogo problema u zdravstvu s finasijama – mnogo trošimo, iako smo dosta napredovali u toj oblasti. Damo 10 miliona evra za opštu bolnicu i kada pitate ljude ‘kolike su im zalihe’ oni ne znaju, jer niko ne vodi materijano knjigovodstvo već decenijama – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo i da je u vreme dok je bio potpredsednik Vlade, “minimalac” bio 16 hiljada, a da sada traže da se podigne na 32 hiljade.

– Ne možemo privatnike da opteretimo toliko. Moramo da vodimo računa da privatni sektor to može da podnese. Moramo da brinemo i o radnicima, i o privatnicima – rekao je Vučić.

3 COMMENTS

  1. Pre dva dana je pisalo da če se povećati plate i prosvetnim radnicima! Da li se slučajno “omaklo”? – ili, nema od obrćanjs ništa ?…

  2. Ostaćete nepismeni, Srbi, samo vi šikanirajte nastavni kadar: do pre 4 g. sam radila u školstvu, tada je bilo više od 50% nestručnih = nepismenih s “položenom razlikom u ispitima”, a sada… pa, i predobri vam “uče” i “vaspitavaju” decu kako se odnosite prema prosveti. Ne može se naučiti ko neće da uči, a Srbima nema spasa sa mržnjom boljih od sebe. Ja, diplomirani profesor nemačkog, odavno radim u stranoj privredi, otimaju se u inostranstvu za germaniste, a vama nemački predaju babe koje su mesile štrudle u DDR. Meni i u Srbiji plata ne manja od 700 evra, napredujem, sve legalno, nikad ne kasni, a vašim “nastavnicima” kasni 30 000 rsd pred Uskrs, svaka plavuša leči živce na njima… Napredno, Srbijo…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here