Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema nameru da naredi vojsci da pređe administrativne prelaze sa Kosovom i Metohijom, dodavši da će povući srpske snage iz tog područja jer bi, kako je naveo, eskalacija sukoba bila kontraproduktivna kada je reč o želji Srbije da postane članica Evropske unije.

– Zašto bi ovo bilo od koristi za Beograd? Koja bi bila ideja? Da uništimo svoju poziciju koju smo gradili godinu dana? Uništiti to za jedan dan? Srbija ne želi rat – naveo je Vučić u izjavi za Fajnenšel tajms.

On je dodao da su upozorenja Vašingtona nesrazmerna jer se broj pripadnika srpskih snaga na terenu smanjuje.

– Prošle godine smo imali 14.000 ljudi u blizini administrativne linije, danas imamo 7.500 i to ćemo smanjiti na 4.000 – naveo je Vučić.

Poručio je da je “čista laž” da Srbija šalje vojsku na administrativnu liniju.

– Srbija od toga ne bi imala koristi jer bi to ugrozilo njenu poziciju u pregovorima sa Prištinom pod pokroviteljstvom Evropske unije – naveo je Vučić u izjavi za FT.

7 COMMENTS

  1. E mojVucicu povlacis vojsku a Kurti nastavlja teror na Severu.Kfoir ne reaguje Eulex takodjje znaci Kurti ima podrsku da radi sta hoce.Danas pinovo prebijena 3 Srba.Dokle.

  2. Srbima ne treba veci neprijatelj oni imaju Vucica sve ovo pravi taj Lazov i njegova lopovska prazna prica

  3. Vucicu,zabrljao si.Znaci prodajes kosovske Srbe kao Milosevic Krajinu.
    Pricas da ces nekog da ,,gonis,,a vidimo kako ste ih gonili do sada.Vucic je prodana dusa.

  4. Tako je Presjednice treba da povuces vojsku Srbije sa teritorije Srbije.Sta radi vojska Srbije na teritoriji Srbije.

  5. Zvonko Veselinoc i Vucic, naj veci izdajnici . Ovo samo znaci da je potpisao za Kosovo da bude nezavisno jer tudja vojska ne moze na tudju teritoriju

  6. Vucic – mulja, petlja, sam je sebi najbitniji. Drzi “dubokoumne govore”u kojima sebe promovise kao heroja koji se bori za srpsku zemlju i za Srbe. On je najobicnioji sociopatski tip. Uveren je da niko kao on ne zna da igra basket, da je on taj fundament srece svih Srba, da je on taj koji je nezamenjiv, da njegove usnice imaju carobnu moc nad ovim napacenim narodom. Eto vam ga pa ga ponovo birajte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here