Vučić: Voleo bih da papa poseti Srbiju, ali o tome odlučuje naša crkva

Vestionline, Tanjug
ATAImages
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da papa poseti Srbju, ali je podsetio da je za to potrebna saglasnost Srpske pravoslavne crkve.

Vučić je na pitanje novinara da li je razgovrao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom o dolasku u Srbju rekao:

– Vi ste pitali mene kao predsednika Srbije i ja bih voleo da papa poseti Srbiju, ali, za to je potrebna saglasnost SPC, kao što znate, tako da je to pitanje za našu crkvu – rekao je Vučić.

Dodao je da je preneo pozdrave papi od našeg patrijarha Irineja i da će po povratku preneti pozdrave pape patrijarhu Irineju.

Predsednik Srbije je rekao da papa izuzetno ceni našeg patrijarha Irineja i da mu je to tokom razgovora u dva ili tri navrata ponovio.

1 KOMENTAR

  1. Katolička Crkva u Srbiji je vjerska zajednica u Srbiji, dio opće Katoličke Crkve u punom zajedništvu s rimskom kurijom i papom. Prema popisu iz 2002. u Srbiji živi oko 410.976 katolika što čini oko 5.48% stanovništva. Katolici uglavnom žive u općinanama sjeverne Vojvodine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime