Vučićeva metla za vrh policije

0

Direktor i ministar: Milorad Veljović i Nebojša Stefanović
 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović su, prema navodima medija, proteklih dana vodili istragu o tome ko je ucenjivao premijera Aleksandra Vučića izmišljenim tučom njegovog sina na splavu River u Beogradu, gde je navodno napao fudbalskog golmana Vladimira Stojkovića.

Ono što su "Vesti" uspele da saznaju jeste da Vučić i SNS pokušavaju da stave i policiju pod svoju apsolutnu kontrolu, što je činjenica oko koje se slažu sagovornici iz bezbednosnih službi u Srbiji sa kojima smo razgovarali.

– Jedina prava moć koja je ostala van apsolutne kontrole trenutno najjače stranke u Srbiji je policija, odnosno određene službe u kojima se prikupljaju najosetljivije informacije. Moguće je da je taj general Papaja kako ga zovu, zloupotrebio ovlašćenja i to je poznato u nekoliko slučajeva proteklih godina, ali malo je verovatno da je hteo da ucenjuje samog Vučića. Ovaj general je već desetak godina u odličnim odnosima sa jednim zaštićenim svedokom, koji praktično ima potpunu zaštitu za sve poslove koje radi – nezvanično saznaju "Vesti" u MUP Srbije.

U moru neistina i poluinformacija kojima tabloidi proteklih meseci i dana bombarduju javnost Srbije, teško je razlučiti istinu od neistine. Konkretno u ovom slučaju, najverovatnije je da se medijskom pripremom javnosti spremaju "čistke" u policiji i dovođenje novih kadrova, koji će po svemu sudeći biti bliski najvećoj stranci u Srbiji.
 

Papaje i Banane

Javnost u Srbiji proteklih meseci bombardovana je egzotičnim nadimcima učesnika političko-kriminalnih afera, datim po tropskom voću. Osim famoznog generala Papaje, jedan od glavnih aktera je i Miša Radulović, poznatiji kao Miša Banana, optužen da je sa Šarićem učestvovao u švercu kokaina i pranju para. Jedan od razloga, kako se pretpostavlja, što je generala policije Šarić prozvao Papaja, jeste u činjenici što je taj general vodio istragu ove narko-grupe, pa je čak kako se priča, izmislio Raduloviću nadimak Banana.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here