Vujošević: Neću da budem gmizavac pred sudom

0

Fonet/Z.M.
Pun hvale za igrače i navijače: Duško Vujošević
 

Partizan je pobedio Olimpiju sa 81:74 u 17. kolu Jadranske lige i tako došao do 10. pobede, dok je Olimpija ostala na osam trijumfa.

Pipan: Partizan je jak, nije mu potrebna pomoć sudija

"Odigrali smo pravu prvenstvenu utakmicu, zanimljivu i izjednačenu do samog kraja. Mislim da je Partizan toliko jak da mu nisu potrebne sudije da završi utakmicu. Trebalo je da se koncentrišu u poslednja
dva minuta, a ne da prave greške koje su možda rešile utakmicu. To
ne znači da je Partizan nezasluženo pobedio, već da je tako izgledalo sa strane", rekao je Pipan.

"Ovo je jako važna utakmica za nas. Moram da kažem da ova publika, u ovakvom broju i sa ovom energijom, koja nije srazmerna važnosti meča. Znam da smo mnogo toga zajedno uradili svih ovih godina, i vidim da prepoznaju situaciju u kojoj je klub i da su uz nas kada je najteže, a to je velika obaveza", rekao je Vujošević.

Partizan je utakmicu rešio tek u poslednjem minutu, a igrao je sa igračima koje su mučili zdravstveni problemi.

"Stvarno je komplikovana situacija sa vraćanjem iz povreda. Čak je bila komplikovanija sad nego pred Cedevitu. Aleksandar Pavlović nije imao kontakt cele nedelje. Dobio je udarac protiv Cedevite, što nije ništa ozbiljno, ali smanjuje pokretljivost vrata i sigurno nije prijatno. Milenko Tepić je imao trening i po posle teškog spazma i tek se vraća u meč", kazao je Vujošević.

Trener crno-belih je kazao da je zbog svega toga bilo očekivano da Olimpija igra agresivno na poziciji plejmejkera i da je zato morao da reaguje "rizičnim" izmenama.

"Olimpija je igrala jako dobro, rasterećeno, sa Markom Marinovićem koji je izvanredan borac i koji ne podleže pritisku atmosfere i to prenosi na saigrače. Velika zahvalnost publici i sve pohvale igračima na borbenosti. Bilo je jako dobrih stvari", kazao je trener crno-belih.

Vujošević je otkrio da neće ulaziti u polemike sa Nebojšom Čovićem.

"Javna polemika je preneta na sud. Ljudi znaju gde saksija ima rupu, nema potrebe da komentarišem, ali nije to razlog zbog kojeg ćutim, želim da energiju potpuno posvetim timu."

"Ja nikoga neću tužiti, neću biti gmizavac pred sudom. U konflikte ću ulazititi samo sa dostojnim protivnicima“, poručio je Vujošević.

On je posebno pohvalio Nikolu Milutinova zato što je pogodio oba penala u neizvesnoj završnici, iako se pre toga mučio sa slobodnim bacanjima, kao i Milana Mačvana, ali i ostatak tima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here