Foto: MN Press
Svetislav Pešić Duško Vujošević

Nekadašnji selektor naše reprezentacije i bivši trener Partizana Duško Vujošević oglasio se povodom imenovanja novog selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića.

Vujošević je rekao da je pred Pešićem veoma težak zadatak, ali da misli da je on jako dobro rešenje za klupu nacionalnog tima.

– Pešić je obezbedio u svakom smislu svoju egzistenciju i nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi. Pešić će bez obzira na godine, jer one nisu mera, sa potpunom energijom da se posveti radu u Savezu. Neće to biti samo rad na terenu već tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima. Po svojoj prirodi on je neko ko želi da sve to kontroliše i po meni je zaista jako dobro rešenje. Težak posao je pred njim – izjavio je Vujošević u razgovoru za BH basket.

 

On je dodao da pre svega treba razgovarati sa Jokićem, koji bi bio veoma značajan za tim.

– Prvo treba sa Jokićem napraviti kontakt, on ima želju da igra. Međutim, ne samo da dođe na pripreme i čašćava nas svojim prisustvom nego da da bude deo tima. Vreme je za smenu generacija, tu je odgovornost na Pešiću, on donosi odluke. Želim mu sve najbolje u radu – istakao je Vujošević.

Takođe je poručio da je šteta što je propala saradnja sa bivšim selektorom Igorom Kokoškovim.

– Smatram da je saradnja Košarkašog saveza Srbije i Igora Kokoškova obostrano propuštena prilika. On je mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu. Imao je taj potencijal, pre svega mlad je čovek, koji ima jako puno iskustva i znanja. Žao mi je što se saradnja završila na takav način – prokomentarisao je bivši selektor tadašnje reprezentacije Srbije i Crne Gore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here